Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJA NA TERENU

VIDEO Evakuirani dječji vrtić i osnovna škola na Trešnjevci, policija: Dojava je bila lažna

Foto: Čitatelj
1/2
21.11.2022.
u 15:17

Nakon provedenog postupanja, PU zagrebačka nam je potvrdila kako se radilo o još jednoj lažnoj dojavi

Roditelje Dječjeg vrtića Bajka na Selskoj cesti u zagrebačkom naselju Trešnjevka pozvali su da hitno dođu po djecu zbog dojave o bombi. 

Dojavu u bombi zaprimila je obližnja škola, no evakuirana su i djeca iz vrtića. Riječ je o Osnovnoj školi Augusta Šenoe. 

Nakon provedenog postupanja, PU zagrebačka nam je potvrdila kako se radilo o još jednoj lažnoj dojavi.

Izvještava: Marko Pavić 

 

- Zvali su nas da dođemo po djecu jer je su dobili dojavu o bombi u obližnjoj školi - rekao nam je jedan roditelj čije dijete ide u vrtić Bajka. 

- Trenutačno su sva djeca vani. U sklopu škole nalazi se i vrtić, odnosno podružnica vrtića te su i ta djeca evakuirana. Policija provjerava navode je li zaista bomba u školi - rekao je naš reporter Marko Pavić koji se nalazi ispred škole. 

Ranije smo kontaktirali policiju koja je potvrdila da je zaprimljena dojava. 

- Imamo zaprimljenu dojavu, u tijeku je postupanje - kratko su ranije kazali u zagrebačkoj policiji. 

Prošli tjedan evakuirana je Osnovna škola Horvati na zagrebačkoj Knežiji zbog dojave o bombi koja se pokazala lažnom, a pirotehničari su tad pregledali zgradu u kojoj se osim škole nalazi i vrtić. 

- Dojava o bombi nije stigla na našu adresu već nas je policija kontaktirala da je njihova aplikacija zabilježila dojavu. Organizirali smo evakuaciju te obavijestili roditelje da dođu po djecu. Nemamo sumnje o tome tko je mogao to dojaviti, vjerojatno će policija pokušati identificirati počinitelja. Utvrđeno je kako bombe nema pa poslije podne već nastavljamo s nastavom. Još se nismo susreli s ovakvom situacijom. Imamo 309 učenika, nismo velika škola, svi se dobro znamo i ovo nam je bilo veliko neugodno iznenađenje. nadam se da se ovo više neće ponoviti. No, moram pohvaliti učiteljice koje su odlično reagirale te brzo odvele djecu na sigurno, na igralište - kazala je tad ravnateljica škole  Manuela Piškor Podobnik. 

Komentara 7

SP
Stari panj
15:07 21.11.2022.

Ovo treba strogo kažnjavati. Onaj zaštitar kojeg su ulovili u Areni je dobio uvjetnu kaznu. Uvjetnu? Pa tko je tu lud?

PZ
pajdaš-zvončić
16:22 21.11.2022.

krajnje je vrijeme da se takve "dojave" počne najstrože kažnjavati kao teroristički čin !....pa kad idiot dobije 20 godina peglanja u Lepici onda nek si misli i on i njemu slični .....isto vrijedi , pa i strože - za piromane

YE
Yeah
14:43 21.11.2022.

Moglo bi se utvrditi odakle "dojava" i od koga, te objaviti, no potrebno je sijanje straha, panike i neizvjesnosti, skretanje s drugih tema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije