Naslovnica Zagreb ZG Život

E, ako igdje nađete jeftinije pizze, tjesteninu...

Iako nosi ime po talijanskoj pokrajini Toskani, na meniju se može naći sve, od roštilja i kontinentalne ribe do salata, lazanja, tjestenina i pizze.
16. ožujka 2016. u 20:00 35 komentara 126638 prikaza
15.03.2016., Zagreb - Restoran Toscana.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Popularnim cijenama do popularizacije lokala. Tom se mišlju vodila ekipa novootvorenog restorana Toscana koja smatra da danas sve manje ljudi jede izvan kuće upravo zbog previsokih cijena.

– Mi želimo u restorane vratiti obitelji, studente, umirovljenike i sve one koji vani jedu jedino u pekarnicama – objasnio je Vladimir Cesarec, voditelj restorana u Šubićevoj 22. Iako nosi ime po talijanskoj pokrajini Toskani, na meniju se može naći sve, od roštilja i kontinentalne ribe do salata, lazanja, tjestenina i pizza iz krušne peći.

restoran Toscana | Autor : Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Osim standardne ponude imamo i jako puno akcija na kojima nam se zapravo temelji ponuda – rekao je Cesarec te istaknuo kako, primjerice, doručak koji uključuje kroasan, kavu i sok stoji 18 kuna. Kava i kolač su 10, a palačinke osam kuna. Za ručak se svaki dan slaže dnevni meni, poput pilećih ražnjića i krumpira za 22 kune ili filea soma s krumpir-salatom za 18 kuna. Nedjeljni obiteljski ručak, koji uključuje juhu, glavno jelo, salatu i desert, stoji pak 30 kuna. A kunu je jeftiniji meni koji uključuje veliku pizzu i sok.

Cilj nam je unijeti malo svježine u kvart u kojem je inače jako živo, ali smatramo da mu je nedostajalo mjesto gdje će ljudi sjesti nakon, primjerice, kupnje na tržnici

– Nitko nema tako jeftin ručak poput nas, ali i dalje držimo do kvalitete – poručuju iz restorana Toscana, koji ima i besplatnu dostavu u krugu od dva kilometra.

Već postoje dva restorana Toscana u Osijeku, ovo je prvi zagrebački, a planira se i širenje. Nalazi se u dvoetažnom prostoru, a s dolaskom toplijeg vremena otvorit će se i terasa.

– Cilj nam je unijeti malo svježine u kvart u kojem je inače jako živo, ali smatramo da mu je nedostajalo mjesto gdje će ljudi sjesti nakon, primjerice, kupnje na tržnici – kazao je Cesarec te napomenuo da su prve reakcije na restoran jako dobre. Mlađe generacije, dodao je, dolaze na pizzu, parovi na romantične večere, a poslovni ljudi i obitelji na ručak. Radno vrijeme je od 7 do 23 sata od ponedjeljka do subote, a nedjeljom od osam do 22 sata.•

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
  • Avatar suludisumar
    suludisumar:

    Hm, da. Natjerati i ove socialističke lezileboviće iznad, da malo skrpaju fasadu. Izgleda ko Berlin Alexanderplatz za vrijeme ruske okupacije.

  • Trnjanec:

    Ovo je nekoć bila jako lijepa zgrada...

  • Deleted user:

    Nekada je Zg bio pun jeftinih dobrih restorana. Sve su uspjeli upropastiti. Čuj kroasan za doručak? Od toga ću se najesti.