Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čak 21

Država u zakup daje poslovne prostore, najviše ih je u Zagrebu

Foto: Državne nekretnine
1/3
29.07.2021.
u 15:02

Osim u metropoli, može se licitirati i za objekte u Splitu, Rijeci, Puli, Petrinji, Osijeku, Braču i Bjelovaru.

Dalmatinska, Draškovićeva, Gajeva, Ilica, Krajiška, Mesnička... Samo su neke od 21 lokacije u Zagrebu gdje se, prema državnom natječaju koji je jučer objavljen, daju poslovni prostori u zakup. Čitav popis od 32 adrese, kojeg je objavila tvrtka Državne nekretnine, može se naći na njihovoj web stranici. Natječaj je otvoren do 10. rujna, a ugovor o zakupu se sklapa na deset godina.

U vidu uporabljivosti, neke od tih zgrada u hrvatskoj prijestolnici imaju žutu oznaku i na njima je djelomično ili u potpunosti završena sanacija. Za spomenute zgrade predan je zahtjev za pojačanje konstrukcije.

"Ponude će se javno otvarati u prostorijama Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine 10. rujna u 13 sati. Odluku o izboru najpovoljnije ponude donosi trgovačko društvo Državne nekretnine. Ugovor o zakupu poslovnog prostora sklopit će se s ponuditeljem koji uz ispunjenje uvjeta iz natječaja ponudi najviši iznos zakupnine", stoji na stranicama.

Najveći se nalazi u Draškovićevoj 29 i prostire se na 191 četvorni metar. Riječ je o podrumu ulične zgrade, kapra za njega je 9.982,98 kuna, a početna mjesečna zakupnina iznosi 3.327,66 kuna. Najskuplje je pak prizemlje zgrade u Petrićevoj 4, površine 105,85 četvornih metara. Početna mjesečna zakupnina za taj poslovni prostor je 7.843,21 kuna, dok je avans u ovom slučaju 23.529,63 kuna.

Osim u metropoli, može se licitirati i za objekte u Splitu, Rijeci, Puli, Petrinji, Osijeku, Braču i Bjelovaru.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije