Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loše vijesti

Doslovno hladan tuš za Zagrepčane: Velik dio građana bez tople vode ostaje na još tri tjedna

HEP modernizira vrelovodnu mrežu u Zagrebu
29.06.2023.
u 20:50

Taman kada smo pomislili da će se tuširanje u toploj vodi vratiti na velika vrata, izgleda da će dio stanovnika metropole morati pričekati još neko vrijeme.

Iako prema informacijama na stranici HEP Toplinarstva koji već tri ljeta radi na projektu revitalizacije vrelovoda stoji kako će stanovnici novozagrebačkih naselja Utrine, Travno, Jakuševec, Dugave i Sloboština bez tople vode biti do 3. srpnja to i jest i nije točno. Naime, kako pojašnjava HEP do 3. srpnja odnosno sljedećeg ponedjeljka traje "tekuća obustava isporuke", a nakon nje uslijedit će još jedna "završna obustava isporuke tople vode" koja će potrajati još tri tjedna.

- Time će završiti kompletna rekonstrukcija magistralnog vrelovoda putem kojeg se toplinskom energijom opskrbljuju naselja Utrine, Travno, Dugave, Sloboština i Jakuševec - navode iz HEP-a koji je za N1 potvrdio ove informacije.

POVEZANI ČLANCI:

Točan datum nove obustave još nije objavljen, a HEP pojašnjava da je to iz razloga što se zbog složenosti i velikog opsega radova ne može procijeniti u dan kada će to biti, no da se očekuje oko 10. srpnja, odnosno sredinom mjeseca, a topla voda ponovno bi mogla poteći iz slavina u Novom Zagrebu tek početkom kolovoza.

Najave termina obustava isporuke tople vode krjanji kupci mogu pratiti na OVDJE i OVDJE u rubrici “Bez toplinske energije”. Aktualni popis sa HEP-ovih stranica možete pogledati i u nastavku, a prema njemu će, ponovimo, Novi Zagreb od ponedjeljka imati toplu vodu, a dio zapada grada od 10. srpnja, dok, kako smo pisali informacije o završnoj obustavi još uvijek nema.

Foto: HEP Toplinarstvo

Dobra vijest u ovome svemu jest da je ovo zadnja godina projekta, odnosno zadnje hladno ljeto u tuš kabini jer milijunski projekt privodi se kraju.

Dovršetkom Projekta smanjit će se toplinski gubici za približno 28 posto, gubici nadopune pogonske vode za približno 47, a broj hitnih intervencija na rekonstruiranim dionicama vrelovoda za 90 posto. Također, smanjenje gubitaka toplinske energije će rezultirati i smanjenjem potrebe za proizvodnjom toplinske energije te posljedično smanjenjem emisija onečišćujućih tvari u okoliš, procjenjuju u HEP-u.

Predviđa se da će provođenje ovog projekta dvije godine nakon završetka provedbe rezultirati smanjenjem emisija CO2 za 11.104 tona u odnosu na opciju uobičajenog poslovanja. Usto, novi cjevovod trebao bi značiti i mirnije i sigurnije zime bez iznenadnih pucanja vrelovoda i gejzira usred kvarta čim temperature padnu.

Točan datum narednih obustava bit će objavljen uskoro, a HEP Toplinarstvu poslali smo upit o terminu i trajanju radova te hoće li sve proteći u zadanom roku ili će nas dočekati još neki hladan tuš te hoće li još neki kvartovi ovoga ljeta ostati bez tople vode.

VIDEO: Počeli radovi na produženju Branimirove ulice u Sesvetama

 

Komentara 31

Avatar Barba
Barba
21:00 29.06.2023.

Što je s tramvajima preko Jadranskog mosta? Pa da Novi Zagreb Zapad ionako nije M! izborna baza pa ih boli kukumar.

LU
Lukeruk
21:10 29.06.2023.

Možemovski preci kad su ‘45 došli iz šume u Zagreb su mislili da wc školjka služi za zagrabit vodu pa ju popit

ZA
zagi101
20:54 29.06.2023.

hahahahaha a oni danas vele kak mogu pobijediti na izborima, ma možemo mi voditi i državu kak vodimo Zagreb

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije