Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Besplatan parking

Dom sportova parkirna oaza za povlaštene

dom sportova
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/3
15.11.2013.
u 07:42

Iako se za svaku utakmicu ili koncert traži parkirno mjesto više, za građane mjesta najčešće nema

Parkiralište uz Dom sportova s 200 parkirnih mjesta uoči svake utakmice, koncerta ili drugih manifestacija zatvoreno je za posjetitelje jer ga organizatori koriste za svoje potrebe. No, doznajemo da Grad parkiralište većinom ustupa bez naknade, čime se odriče zarade, što na 200 parkirnih mjesta svaki sat iznosi 800 kuna.

Zabrana od 7 do 21 sat

Najbolji primjer su utakmice KHL Medveščaka, koji parkiralište koristi prilikom svake utakmice.

– Prema dozvoli koju dobijemo od gradskog Ureda za izgradnju, korištenje parkirališta dopušteno nam je na dan utakmice od 7 do 21 sat, a koristimo ga za parkiranje autobusa i osobnih automobila domaće i gostujuće momčadi te drugih službenih vozila – kazao je Ranko Vučinić, glasnogovornik kluba. Objasnio je da se dozvola izdaje za svaku utakmicu posebno.

– U duhu dobrosusjedskih odnosa, stanarima okolnih ulica i zgrada dopuštamo parkiranje na rezerviranom parkiralištu uz predočenje osobne iskaznice – kazao je Vučinić.

Na pitanje plaća li se zakup, uputio nas je na gradsku upravu i Zagrebparking, gdje smo doznali da se za neke manifestacije dozvola naplaćuje, ali za većinu ne.

Nema novca za garažu

– Sve ovisi o rješenju koje izdaje Grad i koje Zagrebparking dobije – kazao je Robert Mišeta, direktor Zagrebparkinga. U nadležnom uredu kazali su da se za sadržaje koji su od posebnog interesa za grad parkiranje ne naplaćuje. Grad se tako odriče prihoda, u ovom slučaju na račun profitabilnog kluba, iako u blagajni nedostaje novca za sanaciju Doma sportova i gradnju davno planirane garaže kojom bi se riješio problem manjka parkirnih mjesta, pa su tijekom utakmica sve okolne ulice paralizirane, a posjetitelji parkiraju na zelenim površinama. Građani su primijetili i da vozači, svakodnevno vozila nepropisno ostavljaju i izvan ucrtanih mjesta, ali ih prometno redarstvo i policija ne kažnjavaju.

Komentara 2

KA
kalipso
13:40 15.11.2013.

Kad je novinar tak pametan, onda nek predloži di da se parkiraju autobusi sa igraćima, automobili od kluba, VIP gosti i sl. koji napune parking do zadnjeg mjesta za vrijeme utakmice. I isto tak nek predloži projekt i sustav saa kojim bi se izgradila garaža, popunio buđet i proračun grada, sa tih 800 kn na sat koje se očito "bacaju u vjetar", jer očito nemaju apsolutno nikakve koristi od Medveščakovih utakmica (a svi oni koji se parkiraju sve na okolo, očito plačaju parking Svetom Petru)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije