Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do subote na pet lokacija

Dobro došli na Festival znanosti. Neki zbog njega uzimaju i slobodne dane

Klinci izvode pokuse u Tehničkom muzeju Nikola Tesla
Marko Prpic/PIXSELL
17.04.2018.
u 11:25

Okrića su ove godine glavna tema brojnih radionica, predavanja i izložbi, a očekuje se da će manifestacija privući oko 5000 posjetitelja.

Slavimo znanje! To je već šesnaestu godinu misao vodilja Festivala znanosti, koji se održava u 23 grada u Hrvatskoj, a zagrebačka ga publika može posjetiti do 21. travnja na pet lokacija, u Tehničkom muzeju, Centru za kulturu i obrazovanje Susedgrad, knjižnici Gajnice te na Rudarsko-geološko-naftnom i Geodetskom fakultetu. Cilj je manifestacije popularizirati tehničke i prirodne znanosti bez čijih izuma i inovacija današnji svijet ne bi bio zamisliv, a tema ovogodišnjega festivala i jesu upravo – otkrića.

Supermoći kukaca

Koje su nevjerojatne supermoći kukaca, kako nastaju nafta i plin, što se krije u dimu cigareta, kako se mjeri disanje, kako izgleda nevidljivi svijet mikroba, kako je Hvar postao najsunčaniji otok... Samo su neke od tema radionica, predavanja i izložbi kojima obiluje festival, a okupile su 220 sudionika s fakulteta i iz drugih znanstveno-obrazovnih ustanova. Broj posjetitelja iz godine u godinu raste, a očekuje se da će ih šesnaesto izdanje privući oko pet tisuća.

Treba sve to obići

– Dolazit ću na barem jedno predavanje svaki dan. Budući da sam i sam profesor, svaki način promoviranja znanosti pozdravljam, a najviše me zanimaju teme iz astronomije o kojima još mogu nešto naučiti – rekao je dr. sc. Davor Zorc, profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Među posjetiteljima već prvi dan festivala u Tehničkom muzeju našao se i Milan Bratić.

– Nijedan festival nisam propustio. Svake godine sam svaki dan bio ovdje pa ni ova neće biti iznimka. Jedne sam godine čak tražio slobodne dane kako bih mogao vidjeti sve što želim – istaknuo je Bratić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije