Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Dobre vijesti za studente: Otvorena je nova menza

Ministrica Divjak izjavila je kako po Odluci o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2018. godinu, koja se primjenjuje od 8. studenoga, minimalna naknada po satu iznosi 21,50
12. studenoga 2018. u 15:59 2 komentara 1608 prikaza
U NSK otvoren restoran subvencionirane studentske prehrane
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u ponedjeljak kako po Odluci o iznosu minimalne naknade za obavljanje studentskih poslova za 2018. godinu, koja se primjenjuje od 8. studenoga, minimalna naknada po satu iznosi 21,50 kuna, priopćilo je Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Predsjednica s kujicom Kikom Ugostila studente Predsjednica ugostila studente s prvim psom Kikom u naručju

Ministrica Divjak to je izjavila u ponedjeljak na otvorenju restorana subvencionirane prehrane u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici (NSK) u Zagrebu.

Pogledajte video nove menze u NSK

Podsjetila je da je Vlada donijela novi Zakon o studentskim poslovima koji prvi puta uređuje institut studentskih poslova, govori o tome kako se na transparentan način može i zaštiti studenta koji radi preko student servisa, ali jednako tako kako se može zaštiti i cijena toga rada te omogućiti da se ono što se tako prikupi na kvalitetan način onda ulaže i u studentski standard, unaprjeđenje uvjeta prehrane, stanovanja, kulture, sporta i ostalog za naše studente. 

Istaknula je i da se posebno vodi briga o studentskim stipendijama za studente koji dolaze iz lošijih socio-imovinskih uvjeta te one koji studiraju deficitarna zanimanja u STEM studijima

Studentski centar Gradi se novi Ovo će razveseliti studente: Konačno se uklanja ruglo SC-a

U posljednjih godinu dana podigli smo broj tih stipendija za 100 posto, rekla je Divjak dodavši kako ima 10 tisuća socio-stipendija i 3400 stipendija u STEM područjima.  

Stipendije i nagrade za izvrsnost, poručila je, više neće ulaziti u limit od 15.000 kuna, čijim prekoračenjem studenti prestaju biti porezna olakšica roditelja.  

Poručila je kako je unaprjeđenje studentskoga standarda i kvalitete života i studiranja studenata stalna briga ministarstva.

Davor Bernardić Davor Bernardić Sporne stipendije: Primio sam ih jer sam jednostavno bio najbolji student

"Osim otvaranja studentskoga restorana, sutra ćemo otvoriti novi studentski dom u Vukovaru", najavila je ministrica podsjetivši kako je on dio velikog projekta u koji je uloženo preko milijardu kuna.

Otvaranjima, izgradnjom, dogradnjom studentskih domova diljem Hrvatske vodimo briga i, naglasila je, o regionalnoj komponenti tako da u različitim dijelovima Hrvatske imamo kvalitetne uvjete za smještaj, prehranu i studiranje.

Dostava paketa
ŽRTVA PREVARE
Osječanin naručio mobitel pa se neugodno iznenadio kada je vidio što je u paketu
Umjetnost kao terapija
Umjetnost kao terapija
Doživite kulturu u metropoli – ovo ne biste smjeli propustiti
  • dom7:

    kaj sam bu jeli a učiti...šala,samo vi papajte, nebu faxs pobegel....

  • kruti:

    soroševska podmukla gujica iskače iz paštete!!!!