Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mame s Gornjeg grada

Djecu strah šetati novom Mesničkom, ništa ih ne dijeli od kolnika

Mesnička peticija - Stanari Mesničke ulice – Anđelko Berković, Tonči Vladisavić, Ana Janković Čikos, Antun Nosan, Dragan Dragojević i Ina Volmut
Foto: Boris Ščitar
1/4
14.10.2014.
u 08:00

Stanari ulice se obratili policiji i Gradu, tražeći da se nogostup i kolnik razdvoje, ukinu bljeskalice i iscrtaju pješački prijelazi.

Mame s Gornjeg grada odlučno su krenule s inicijativom da vrate sigurnost pješaka u Mesničku ulicu kojom do škole svakodnevno prolaze njihova djeca. Njih desetak pokrenule su i ostale stanovnike Mesničke i Gornjeg grada, a za ovu srijedu i subotu najavile su i prve konkretne prosvjede.

Inicijativa mama

– U srijedu od osam do devet pripremamo manji prosvjed, a u subotu od 10 do 11 sati, za vrijeme špice, veći jer tražimo da odgovorni u Gradu i policiji napokon reagiraju i spriječe tragične posljedice zbog spuštanja nogostupa u razinu kolnika – kazala je Ana Janković Čikos, jedna od “Mama s Gornjeg grada”. Njena susjeda Ina Volmut dodala je kako traže da se postave fizičke barijere koje će odijeliti kolnik od nogostupa, a hoće li to biti stupići, kamene kugle ili nešto treće, neka odluči struka.

Foto: Boris Ščitar ilustracija

– Stanujem na vrhu Mesničke, u Demetrovoj ulici, a moja djeca svakodnevno se spuštaju prema školi i strah me je za njihovu sigurnost jer ih sada od kolnika ne dijeli ništa – kazala je Ina Volmut. Požalila se da vozači uopće ne poštuju ograničenje vožnje 30 kilometara na sat pa Mesničkom jure znatno brže.

Gradonačelnik je rekao da će uvažiti zahtjeve dvoje ili pet stanara, neka uvaži naših 500 koje ćemo prikupiti kroz peticiju

stanari Mesničke

Stoga je jedan od zahtjeva okupljenih stanara i da se iscrtaju zebre po kamenoj ulici jer djecu godinama uče da je sigurno prijeći cestu jedino na obilježenom prijelazu.
Novim izgledom Mesničke nisu zadovoljna ni djeca koja su kazala da ih je strah šetati.

– Idemo uz zgradu da nas auti ne sruše jer idu brzo. Voljeli bismo da nam vrate nogostup ili barem postave stupiće i nacrtaju zebru – kazali su osnovnoškolci Lara i Andro.

Peticija gradonačelniku

Stanari, koji su se formalno sastali u nedjelju i napisali dopis gradskoj upravi i policiji, kazali su da su krenuli i u potpisivanje peticije.
– Gradonačelnik je rekao da će uvažiti zahtjeve dvoje ili pet stanara, neka uvaži naših 500 koje ćemo prikupiti – kazali su stanovnici. Uz zebru i stupiće, stanari su najavili da traže i ukidanje bljeskalica, postavljanje još znakova koji pokazuju ograničenje brzine i prometnih kamera.

Komentara 34

GO
goricaV
12:29 14.10.2014.

U kojoj to ulici i kvartu roditelji nisu u strahu za svoju djecu zbog automobilskog prometa? Kaj se Mesničke tiče, treba postaviti samo stupiće i to je to, a policija mora reagirati ako se netko ne drži ograničenja brzine od 30 kilometara na sat.

Avatar Nexus
Nexus
12:13 14.10.2014.

Dobro, sad ste se slikali, bili ste u novinama i sad je dosta mrglanja. Ak ovak nastavite bumo Vam zaprli Mesnicku za privatna vozila.

Avatar marinerohr
marinerohr
15:41 14.10.2014.

Logika Mesnicke - struka napravi rjesenje u skladu sa Zakonom i prometnom regulativom/ gospon uzme, naprai po svom, izvodjac provede radove i dobro naplati Gradu/ struka veli da to nije rjesenje koje su oni osmislili/ stanari se pocnu buditi iz kojekavih razloga/ gospon veli da ce on sve spasiti/ gospon spasi sve i varti na izvorno rjesenje/ svi sretni - gospon, stanari, struka i izvodjac ciji rad nije bio ni potreban al je ipak placen od poreznika Grada... Poznato?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije