Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na njima folklor ostaje

Djeca se pokazala kao živi nositelji tradicije

dječji folklor
Foto: Kronike VG
1/2
24.03.2014.
u 08:48

U Velikoj Gorici održana 16. dječja smotra folklora, u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih društava grada. Ocjenjivala se ujednačenost u plesu i pjevanju, uživljenost djece, izbor materijala i sveukupni dojam folklorne izvedbe

-Ja sam kao stručnjak izuzetno zadovoljan. Tamburaši su me ugodno iznenadili. Izuzetno su lijepo pratili djecu i bili jako dobar oslonac za njihove izvedbe. Čuli smo prekrasne glasove, a i nošnje su lijepo priređene - ocijenio je sudac dječje smotre folklora Goran Knežević, folklorist i selektor prema kriterijima hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja.

Dodao je, kako navode Kronike Velike Gorice, da "nismo vidjeli ni jednu frizuru koja nije bila primjerena tradicijskom načinu češljanja".

Na 16. dječjoj smotra folklora u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih društava grada Velike Gorice predstavilo se u Pučkom otvorenom učilištu 18 dječjih folklornih grupa. Voditelji KUD-ova dobili su stručne ocjene svog rada te savjete za budući smjer kretanja.

Foto: Kronike VG

-Samo tako treba nastaviti dalje jer je to jedini način da očuvamo našu tradiciju i da je populariziramo jer jedino djeca i mladi su živi nositelji tradicije – dodao je Goran Knežević.

Žiri je ocjenjivao ujednačenost u plesu i igri, uživljenost djece, uživljenost plesača, kvaliteta, ujednačenost i točnost pjevanja, izbor materijala i sveukupni dojam folklorne izvedbe.

>>Mladi folkloraši protiv treme se 
bore – slatkišima

Komentara 1

Avatar fijolica
fijolica
11:19 24.03.2014.

Bravo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije