Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Djeca se pokazala kao živi nositelji tradicije

U Velikoj Gorici održana 16. dječja smotra folklora, u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih društava grada. Ocjenjivala se ujednačenost u plesu i pjevanju, uživljenost djece, izbor materijala i sveukupni dojam folklorne izvedbe
24. ožujka 2014. u 08:48 1 komentara 318 prikaza
dječji folklor
Foto: Kronike VG
Pogledajte galeriju 1/2

-Ja sam kao stručnjak izuzetno zadovoljan. Tamburaši su me ugodno iznenadili. Izuzetno su lijepo pratili djecu i bili jako dobar oslonac za njihove izvedbe. Čuli smo prekrasne glasove, a i nošnje su lijepo priređene - ocijenio je sudac dječje smotre folklora Goran Knežević, folklorist i selektor prema kriterijima hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja.

Dodao je, kako navode Kronike Velike Gorice, da "nismo vidjeli ni jednu frizuru koja nije bila primjerena tradicijskom načinu češljanja".

Na 16. dječjoj smotra folklora u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih društava grada Velike Gorice predstavilo se u Pučkom otvorenom učilištu 18 dječjih folklornih grupa. Voditelji KUD-ova dobili su stručne ocjene svog rada te savjete za budući smjer kretanja.

dječji folklor | Autor : Kronike VG Foto: Kronike VG

-Samo tako treba nastaviti dalje jer je to jedini način da očuvamo našu tradiciju i da je populariziramo jer jedino djeca i mladi su živi nositelji tradicije – dodao je Goran Knežević.

Žiri je ocjenjivao ujednačenost u plesu i igri, uživljenost djece, uživljenost plesača, kvaliteta, ujednačenost i točnost pjevanja, izbor materijala i sveukupni dojam folklorne izvedbe.

>>Mladi folkloraši protiv treme se 
bore – slatkišima

Rene Marincel
USPJEŠNI PAR
Otkrivamo koga ljubi kći poznatog Hrvata, uživa u luksuznom imanju i putu na Mauricijus!
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality