Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbor rektora

Danas Zagrebačko sveučilište dobiva novoga čelnika

Sveučilište Zagreb
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
15.04.2014.
u 14:28

Senat bira između Damira Borasa, Nedjeljka Perića, Melite Kovačević i Blaženke Divjak. Novi rektor Sveučilišta bira se na mandat od 4 godine

Od danas će Sveučilište u Zagrebu imati novoga čelnoga čovjeka. Senat Sveučilišta bira, naime, između četvero kandidata za novoga rektora ovoga najvećeg i najstarijeg sveučilišta u Hrvatskoj, i danas će, oko 16.30 sati, objaviti rezultate svojega tajnoga glasanja, poručuju sa Sveučilišta.

U igri za četverogodišnji mandat rektora koji će naslijediti dosadašnjega Aleksu Bjeliša, su prof.dr. Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta, prof. dr. Nedjeljko Perić, dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, prof.dr. Melita Kovačević, sadašnja prorektorica za tehnologiju i istraživanje te prof.dr. Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Nakon objave rezultata (za pobjedu je potrebna natpolovična većina ukupnoga broja članova Senata) novi rektor održat će pozdravni govor.

>>Cilj novoga rektora– pretvoriti Zagrebačko sveučilište u najvažnije u ovom dijelu Europe

Komentara 2

SE
sestrićna
14:56 15.04.2014.

umnjam da hrvat bude čelnik u državi jugi i srbofila..

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:44 15.04.2014.

Danas zagrebačko sveučilište dobiva novog ćelnika, skojevca osobne koristi, pro srpski orjentiranog, kvazi jugoslavena po zanimanju i stranački kak ti zamagljeno neopredljenoga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije