Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DA ŽIVOT IMAJU

Podržite akciju, kući za mlade bez roditeljske skrbi treba još 1,6 milijuna kn

Caritas
Foto: Caritas
27.11.2017.
u 09:25

Sutra se održava donatorska večera za Caritasov projekt, a uključiti se možete pozivom na humanitarni telefon broj 060-9001

“Da život imaju”, humanitarna akcija Caritasa Zagrebačke nadbiskupije kojom se prikuplja novac za gradnju kuće za mlade bez roditeljske skrbi i siromašne studente iz cijele Hrvatske, nastavlja se sutrašnjom donatorskom večerom koja će u Hotelu Antunović okupiti više od 250 sudionika.

Projekt gradnje i opremanje objekta na Selskoj cesti 165 vrijedan je 8,7 milijuna kuna, a dosad je osigurano 7,1 milijun. U prikupljanje preostalih 1,6 milijuna kuna u akciji “Da život imaju”, pak, mogu se uključiti svi pozivom na humanitarni telefon 060-9001, koji je otvoren do kraja godine.

U domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj nalazi se gotovo 800 korisnika, a godišnje ih oko 60, kad navrše 18, ostaje bez krova nad glavom, dok studenti gube smještaj u 21. Rješenju toga problema pridonijet će kuća za mlade koja se od lipnja gradi na temeljima dotrajale Caritasove zgrade, a prve će stanare primiti u jesen 2018. Osigurat će smještaj za 31 mladu osobu, a u prizemlju će biti i ured za socijalnu službu koji će im biti podrška pri prelasku u samostalni život te pomoći u posredovanju pri zapošljavanju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije