Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Podržite akciju, kući za mlade bez roditeljske skrbi treba još 1,6 milijuna kn

Sutra se održava donatorska večera za Caritasov projekt, a uključiti se možete pozivom na humanitarni telefon broj 060-9001
27. studenoga 2017. u 09:25 0 komentara 143 prikaza
Caritas
Foto: Caritas

“Da život imaju”, humanitarna akcija Caritasa Zagrebačke nadbiskupije kojom se prikuplja novac za gradnju kuće za mlade bez roditeljske skrbi i siromašne studente iz cijele Hrvatske, nastavlja se sutrašnjom donatorskom večerom koja će u Hotelu Antunović okupiti više od 250 sudionika.

Zagreb: Obnovljen Bernardijev mural Plavo nebo s oblacima Plavo nebo Obnovljen zagrebački mural slavnog arhitekta

Projekt gradnje i opremanje objekta na Selskoj cesti 165 vrijedan je 8,7 milijuna kuna, a dosad je osigurano 7,1 milijun. U prikupljanje preostalih 1,6 milijuna kuna u akciji “Da život imaju”, pak, mogu se uključiti svi pozivom na humanitarni telefon 060-9001, koji je otvoren do kraja godine.

U domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi u Hrvatskoj nalazi se gotovo 800 korisnika, a godišnje ih oko 60, kad navrše 18, ostaje bez krova nad glavom, dok studenti gube smještaj u 21. Rješenju toga problema pridonijet će kuća za mlade koja se od lipnja gradi na temeljima dotrajale Caritasove zgrade, a prve će stanare primiti u jesen 2018. Osigurat će smještaj za 31 mladu osobu, a u prizemlju će biti i ured za socijalnu službu koji će im biti podrška pri prelasku u samostalni život te pomoći u posredovanju pri zapošljavanju.

Ilustracija PUKNUĆE VRELOVODA Dio Zagreba i dalje bez grijanja, evo kada bi problem trebao biti riješen Zagreb: Svečano otvorenje BMW Tomić City Storea Otvoren Tomićev salon Bandić: Kad ja odem u penziju, kupit ću BMW na struju Robert Ljutić Bandićev tjelohranitelj i pomagač u kabinetu sad postao šef redara

 

Top 3 festivala koje obožavaju poslovnjaci: Gdje se zabavlja Generacija X?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.