Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žele zablistati

Cure i dečki rade završni 'glanc', a groznica maturalne večeri hvata i radnice Kamenskog

Maturanti večera
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/2
05.05.2014.
u 17:00

Cijene dvorana nisu se dizale u odnosu na lani, dok za odjeću, obuću, šminku i frizuru maturanti potroše i nekoliko tisuća kuna

Dok jedni odrađuju završne pripreme za posljednju zajedničku svečanu večer srednje škole, drugi još nisu ni kupili opravu koju će nositi na maturalnoj zabavi. Već u panici pretražuju dućane balansirajući između učenja za maturu i priprema za norijadu...

Djevojke pregledavaju portale s frizurama ne bi li pronašle onu koja im najviše odgovara, pazeći i na najsitnije detalje, pa tako i unaprijed dogovaraju termin kod kozmetičara kako bi im nokti bili savršeni i besprijekorno uređeni taj dan.

Haljina od 5000 kuna

Modni imperativ posljednjih nekoliko godina kratke su haljinice iznad koljena ili dugačke u rimskom stilu. Dečki su ipak jednostavniji, a tamno odijelo, košulja i eventualno kravata najčešći su odabir. Primijetilo se to i na kandidatima koji su stali pred Večernjakov fotoaparat. Fran Mikinac, učenik Privatne gimnazije i ekonomske škole “Katarina Zrinski”, tako je odijelo preuzeo od oca.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/Pixsell, Anto Magzan/Pixsell

– Postalo mu je preusko pa sam ga odlučio odjenuti. Morao bih još kupiti košulju – kazao je Mikinac, dok kolega iz generacije Marsel Birin dodaje da je odijelo kupio kad je u trgovačkom centru tražio nešto sasvim drugo. Filip Horvat odijelo treba tek kupiti, no više od tri tisuće kuna neće potrošiti. Mnogi odijela, kažu dečki, unajmljuju preko internetskih stranica po cijeni od 300 kuna po noći. Odjeću unajmljuju i djevojke, no znatno manje.

– Znaju da će haljinu nositi samo jedanput – kaže Tina Sinovčić, učenica Gimnazije Lucijana Vranjanina, koja je haljinu posudila od majke svog dečka.

Pomoć stručnjaka

Patricija Vugrić iz Privatne ekonomske haljinu je pak platila 5000 kuna, dok će za cipele, frizuru i šminku dati još maksimalno 1300 kuna. I jedna i druga škola odlučile su slaviti isti dan u hotelu Antunović, a pridružit će im se i Hotelijersko-turistička škola, čijim su maturanticama haljine šile radnice Kamenskog.

– Napravili smo 23 modela, a djevojke su platile izradu. Nadamo se skupiti novac za još jednu šivaću mašinu – rekla je Đurđa Grozaj, predsjednica udruge Otvoreno Kamensko te dodala da će u istom hotelu tjedan dana prije održati i reviju.

Komentara 1

EV
evropljanin
18:17 05.05.2014.

a takova kriza kod vas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije