Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama oko komunalnih planova

Članovima Lijevog bloka zabranili ulaz u Gradsku upravu: 'Novac građana nestaje!'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
14.12.2019.
u 15:54

Njihova je želja da su informacije lako dostupne svim građanima, ne samo njima, te da imaju veću kontrolu nad provođenjem radova. Vijećnici su u direktnom kontaktu s građanima pa kada neki komunalni radovi ne idu kada i kako su obećani, ne obraćaju se Gradu koji je odgovoran za to, nego, ističu, direktno njima.

Napustite ovaj štićeni prostor, riječi su kojima su jutros zaštitari na stepenicama ispred Gradske uprave pokušavali maknuti vijećnice i vijećnike iz kluba Lijevog bloka koji su, unatoč tome, održali konferenciju na kojoj su naglasili da neće poduprijeti usvajanje Planova komunalnih aktivnosti u 2020. godini zbog toga što, ističu, novac građana nestaje, a ne zna se gdje.

-Tražili smo, primjerice, da se ispred Instituta za tumore na Črnomercu postave četiri klupice za sjedenje. Zahtjev je bio odobren, a za te iste četiri klupice predviđeno je bilo 45 tisuća kuna. Na kraju su za isti iznos postavljene samo dvije, što znači da su građani jednu klupicu platili 22.500 kuna- kazala je Ria Bilić iz stranke Zagreb je naš te članica Mjesnog odbora Bartol Kašić na Črnomercu. Takve bi se klupice, dodaje, mogle nabaviti na tržištu za oko 10 puta manju cijenu.

Suludih, precijenjenih i netransparentnih radova po gradu, kažu, ima na svakom koraku, a jedan od njih je i nepotrebna zamjena ljuljačke koja je zapravo bila ispravna.

-Uređivali su dva dječja igrališta na Krešmircu gdje su ukupno postavili 15 sprava koje su stajale 61.153 kune. Osim toga, zamijenili su funkcionalnu i neoštećenu ljuljačku, a s radovima se ukupni trošak popeo na cifru od 115.000 kuna- istaknuo je Robert Faber, član Vijeća Gradske četvrti Donji grad. Faber, iz stranke Zagreb je naš!, dodaje kako žele stati na kraj tome da se podaci skrivaju od očiju javnosti.

Njihova je želja da su informacije lako dostupne svim građanima, ne samo njima, te da imaju veću kontrolu nad provođenjem radova. Vijećnici su u direktnom kontaktu s građanima pa kada neki komunalni radovi ne idu kada i kako su obećani, ne obraćaju se Gradu koji je odgovoran za to, nego, ističu, direktno njima.

-Nismo krivi za to, ali im onda mi moramo objašnjavati što je pošlo po zlu dok iz Grad mudro šute. Još k tome mjesni odbori imaju mala sredstva na raspolaganju, a i njima ne mogu baratati kako žele jer im se nameću loša rješenja i uzima novac iz proračuna- objasnila je vijećnica u Mjesnom odboru Dugave i bivša rotacijska zastupnica Radničke Fronte u Gradskoj skupštini, Miljenka Ćurković.

Nadzor radova, pak, iako Grad tvrdi da je sve dostupno na njihovim stranicama, građani ne znaju koliko su, ističe Nenad Ljubić, platili klupicu u svojem vlastitom parku.

- Također, u proračunu postoji stavka vezana za nadzor nad izvođenjem pojedinih radova, međutim, navedeni nadzor radova je kao Yeti. Piše i priča se da postoji, naplaćuje se, ali ga nitko još nije vidio- zaključuje Ljubić koji je član Vijeća Gradske četvrti Trešnjevka – jug te iz stranke Nova ljevica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije