Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
večernjakova akcija

Čitatelji i žiri odabrali – obnavlja se vrtić Kolibri

'24.05.2013., Zagreb - Vesna Aralica ravnateljica vrtica Kolibri. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
25.05.2013.
u 08:31

Vrtić je baš obilježio i 30. obljetnicu, a zgrada u Ruščenici bb, u kojoj boravi 320 djece, nije obnavljana otkad je sagrađena

U akciji Večernjeg lista i generalnog partnera Inu \"Pružimo im vrtić kakav zaslužuju\", sretni dobitnik je dječji vrtić Kolibri iz Dubrave.

Veselje djece i odgojitelja

Upravo će taj objekt, prema odluci naših čitatelja putem weba i stručnog žirija u kojem su bile Štefica Mihalić iz Gradskog ureda za obrazovanje, načelnica Odjela za održavanje objekata, Marina Burazer, direktorica sektora korporativnih komunikacija Ine, Zdenka Cvetnić, koordinatorica Večernjakova projekta obnove vrtića, Jasminka Đaković, direktorica marketinga Večernjeg lista, Silvije Šimac, voditelj evenata i sponzorstava te Javorka Lemo, urednica gradske rubrike, nakon 30 godina konačno biti obnovljen.

Vijest da će baš njihov vrtić dobiti novi izgled ravnateljica Vesna Aralica oduševljeno je prenijela roditeljima, kolegama, a najvažnije, onim najmlađima. I to na proslavi rođendana vrtića.

– Čim smo čuli za akciju, angažirali smo se da pobijedimo. Roditelji, kolege i ja došli smo s isječkom iz novina na kojem je bio objavljen natječaj. To govori koliko nam je stalo da promijenimo uvjete u kojima su naša djeca – kazala je veselo ravnateljica Vesna Aralica.

U vrtić, koji ima još dva područna objekta, ukupno ide 560 djece, a njih 320 u zgradi je u Ruščenici bb.

– Otkad je zgrada sagrađena, nije obnavljana. Naši domari se trude, no neke stvari jednostavno su prestare da bi se mogle toliko puta obnoviti. Tako je s parketima koje ne možemo više brusiti jer su izbrušeni do maksimuma – opisuje ravnateljica Aralica.

Osim podova, potrebno im je promijeniti i drvenu stolariju, koja je na većini otvora.

– Imamo samo jedna aluminijska vrata. Sve ostalo su drveni otvori. Stari su koliko i vrtić, gubimo puno energije zbog rupa u njima – dodala je ravnateljica.

Na ljeto radovi

Vrtić će se obnavljati tijekom ljeta, a uz Večernji list i Inu, akciji \"Pružimo im vrtić kakav zaslužuju\" pridružili su se i Konzum, Hypo Alpe-Adria Bank, Chromos i Belinka, a tvrtka Maliiveliki dječjem vrtiću Kolibri darovat će drveno kazalište.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije