Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZG Holding

Čistoća ima veće prihode na račun legalizacije objekata

20.08.2013., Zagreb -  Zagrebacki holding, Centar za korisnike u Ulica grada Vukovara 41.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Željko Lukunić/PIXSELL
12.10.2015.
u 17:28

Pad prihoda u ZET-u tumače činjenicom da građani sad karte kupuju na kioscima, a ne više u tramvajima i autobusima

Jedanaest podružnica Zagrebačkog holdinga u prvih šest mjeseci ove godine uprihodilo je 6,5 milijuna kuna više na temelju odaslanih računa Zagrepčanima u odnosu na isto razdoblje lani. S prihodima od 298.094.000 kuna od prodaje proizvoda i usluga građanstvu pohvalili su se iz Zagrebačkog holdinga u polugodišnjem izvješću pripremljenom za nadolazeću sjednicu Gradske skupštine. Holdingu tako devet podružnica bilježi rast prihoda među kojima predvode Čistoća i ZGOS koje vode Gordana Krajna i Anita Udovičić.

Najveći pad prihoda, u iznosu od 10 milijuna kuna bilježi ZET. Povećanje prihoda od prodaje građanstvu u Čistoći mogu zahvaliti isključivo povećanju broja korisnika usluge odvoza otpada zbog povećane površine u domaćinstvima i provedene legalizacije. Ipak, takav rezultat zasigurno neće koristiti šefici Čistoće Krajni, za koju se dugo nagađa kako će biti smijenjena jer će prihodi do kraja godine biti drastično manji. Naime, zbog prigovora Zagrepčana i retroaktivne naplate koja im je zaračunata, brojke će do kraja 2015. izgledati drukčije.

Može se očekivati da će Čistoća cijelu poslovnu godinu zaključiti s minusom ako se tome pridoda posljednja najava gradonačelnika o smanjenju računa za odvoz otpada koje bi trebalo krenuti od 1. studenog. ZGOS svoj rezultat opravdava puštanjem u rad novog plinskog postrojenja. Pad prihoda od građanstva ZET-u nije alarmantan, štoviše, pokazatelj je trenda – građani vozne karte sada kupuju prije ulaska u vozila na kioscima i to znatno više nego u prodavaonicama ZET-a, zato se ta stavka smanjila, a porasla stavka od prodaje gospodarskim subjektima (kioscima), poručili su iz Holdinga.

>>Ne stišava se polemika o dizajnu novih kućnih brojeva i tabli s imenima ulica

Komentara 1

DU
Deleted user
08:14 13.10.2015.

Objašnjenje ZET-a mi je smiješno. Gdje se kiosci nalaze uz autobusna stajališta, osim u zoni tramvaja? A u autobus se, za razliku od tramvaja, vrlo rijetko može ući bez karte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije