Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Cirkuske radionice i nastupi za sve građane

Projekt Cirkobalkana doveo je tri iskusne cirkuske trupe koje će nastupima Zagrepčane zabavljati do kraja travnja
15. travnja 2013. u 11:18 0 komentara 10 prikaza
crikobalkana
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Cirkobalkana projekt je pod kojim su okupljene tri cirkuske trupe – Cirk’Oblique iz Francuske, Cirkusfera iz Srbije i Cirkorama iz Hrvatske, a do kraja travnja svojim će akrobacijama zabavljati i Zagrepčane na Savskom nasipu, iza kluba Močvara.

Projekt su počeli razvijati prije godinu dana kada je, putujući po regiji, Marie Mercadal dobila preporuku da posjeti zagrebačku trupu. 
– Naša trupa redovito putuje i ima nastupe, no do sada nismo na ovaj način surađivali s drugima. 
Ova me regija oduševila i, kada smo jednom počeli razgovarati o tome, željela sam projekt provesti do kraja – kaže Marie, koja je odustala od studija sociologije kako bi završila čak dva studija cirkuskih umjetnosti.

– Vani, pogotovo u Francuskoj, postoje srednje škole pa zatim i fakulteti koje ljudi moraju završiti kako bi se bavili cirkusom. Na to se ide ciljano, a prihvaćen je i reguliran popratni nomadizam – objašnjava Nikola Mijatović, jedan od organizatora projekta. 
Tri će trupe svaki dan nastupati s programom koji je namijenjen raznim dobnim skupinama, a na kraju će mjeseca izvesti zajednički kabaret koji će uvježbavati tijekom trajanja programa. 
Uz nastupe, održavat će se i cirkuske radionice za djecu i odrasle, na koje se svatko može prijaviti do sutra.

Cijeli projekt odrađuju volonterski, a donacijama i ulaznicama pokrivaju, kako kažu, hladni pogon i topli obrok.

Matija Vuica
Iskroji svoj život
Matija Vuica: Unikati i rad po mjeri nikada neće izaći iz mode

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.