Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akrobacije na savi

Cirkuske radionice i nastupi za sve građane

crikobalkana
Goran Stanzl/PIXSELL
15.04.2013.
u 11:18

Projekt Cirkobalkana doveo je tri iskusne cirkuske trupe koje će nastupima Zagrepčane zabavljati do kraja travnja

Cirkobalkana projekt je pod kojim su okupljene tri cirkuske trupe – Cirk’Oblique iz Francuske, Cirkusfera iz Srbije i Cirkorama iz Hrvatske, a do kraja travnja svojim će akrobacijama zabavljati i Zagrepčane na Savskom nasipu, iza kluba Močvara.

Projekt su počeli razvijati prije godinu dana kada je, putujući po regiji, Marie Mercadal dobila preporuku da posjeti zagrebačku trupu. 
– Naša trupa redovito putuje i ima nastupe, no do sada nismo na ovaj način surađivali s drugima. 
Ova me regija oduševila i, kada smo jednom počeli razgovarati o tome, željela sam projekt provesti do kraja – kaže Marie, koja je odustala od studija sociologije kako bi završila čak dva studija cirkuskih umjetnosti.

– Vani, pogotovo u Francuskoj, postoje srednje škole pa zatim i fakulteti koje ljudi moraju završiti kako bi se bavili cirkusom. Na to se ide ciljano, a prihvaćen je i reguliran popratni nomadizam – objašnjava Nikola Mijatović, jedan od organizatora projekta. 
Tri će trupe svaki dan nastupati s programom koji je namijenjen raznim dobnim skupinama, a na kraju će mjeseca izvesti zajednički kabaret koji će uvježbavati tijekom trajanja programa. 
Uz nastupe, održavat će se i cirkuske radionice za djecu i odrasle, na koje se svatko može prijaviti do sutra.

Cijeli projekt odrađuju volonterski, a donacijama i ulaznicama pokrivaju, kako kažu, hladni pogon i topli obrok.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije