Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Cijena Cascade centra može pasti i do jedne kune

Za iduću dražbu predložena je cijena od 116 milijuna kuna, no stečajni upravitelj kaže da će i taj iznos teško privući potencijalne kupce
24. siječnja 2013. u 09:30 2 komentara 107 prikaza
cascade
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Za kupnju Cascade centra, zgrade na vrhu Tkalčićeve ulice, na jučerašnjoj, četvrtoj dražbi održanoj na Trgovačkom sudu nije bio zainteresiran nijedan kupac. Početna cijena kompleksa s poslovnim prostorima bila je 129,736.150 milijuna kuna, a kako se na sudu nije pojavio nijedan kupac, stečajni upravitelj Nebojša Antolić za iduću dražbu predložio je deset posto nižu cijenu.

No, i niža startna cijena koja će na idućem ročištu biti 116 milijuna kuna, teško će privući kupce. Kako je kazao Antolić, za komunalne doprinose 10 tisuća kuna plaća se svakog mjeseca Gradu, tako da bi centar mogao biti na dražbi još mnogo puta, a cijena bi mogla biti znatno niža.

Kako je to slikovito kazala sutkinja, cijena može padati i do jedne kune. Ako se zgrada proda, novac bi trebali podijeliti vjerovnici.

Mala škola financija
Edukativni projekt
Učenici, prijavite se na nagradni natječaj i osvojite 15 tisuća kuna za svoju školu
  • Avatar WindFucker
    WindFucker:

    10.500 kn / m2. Tek ako cijena padne na oko 4.000 kn / m2 te se napravi prenamjena u stambeno-poslovnu zgradu, može se očekivati prodaja objekta...

  • Avatar Niškorist
    Niškorist:

    Dajem 2 kune !