Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Carina i Porezna uprava hvataju ilegalne taksiste

U posljednjem nadzoru najviše je nepravilnosti bilo u Zagrebu, a odnosile su se na neizdavanje računa i nepostojanja dozvola
22. listopada 2014. u 11:00 6 komentara 3184 prikaza
taksisti
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Inspektori Ministarstva financija odnosno Porezne uprave zajedno s ovlaštenim službenicima Carinske uprave ovaj su tjedan u “pohodu” na taksiste.

I na svojim su internetskim stranicama objavili kako će od 20. do 27. listopada u sklopu redovitih nadzornih aktivnosti provoditi pojačan nadzor nad taksi-prijevoznicima upravo zbog rezultata prošlog nadzora.

Oduzimane dozvole

Naime, prvog tjedna rujna više od dvjesto inspektora najviše je obratilo pozornost na neizdavanje računa i ilegalno obavljanje taksi-prijevoza. U više od 490 nadzora otkriveno je više od 150 nepravilnosti, a najviše, njih 45, otkriveno je upravo u Zagrebu. Rezultati su pokazali da 32 posto nadziranih taksi-prijevoznika nije poslovalo u skladu sa zakonskim odredbama

taksisti Porezna upozorava Poštuju li taksisti zakonske propise? Evo gdje je zabilježeno najviše nepravilnosti 19.09.2012., Zagreb - Novi vizualni identitet automobila Radio taksija Zagreb.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL veći trošak Taksisti naplaćuju i stajanje – minuta stoji od 25 do 66 lipa

– Zbog rezultata te akcije ponovno se provodi nadzor, ali ovaj put kao zajednička akcija kako bi se smanjio broj onih koji unose nered na tržištu i predstavljaju nelojalnu konkurenciju urednim poreznim obveznicima – piše na stranicama PU, jednako kao i na www.carina.hr. Pozivaju građane da im na besplatni telefon ili web-servis jave sve nepravilnosti. I same taksi-službe pozdravljaju akciju nadzora.

– Sugeriramo da se ide prema svim prijevoznicima. Borimo se već neko vrijeme s onima koji voze, a nemaju ni tvrtke ni obrte – kazao je predsjednik udruženja Radio Taxi Zagreb Željko Petković i dodao da su u prijašnjim nadzorima oduzimane dozvole, a kazne iznose od pet do pedeset tisuća kuna.

Na tržištu 1300 taksija

Informacijom da ponovno počinje inspekcija iznenadio se direktor Eko-taxija Mislav Munivrana s obzirom na to da su bili predmet nadzora u rujnu.

– Na zagrebačkom tržištu ima više od 1300 taksija, naših je 79. Od 1. srpnja implementirali smo sustav fiskalizacije – kazao je Munivrana. Iz Cammeo grupe kažu da tijekom rujanske kontrole u njihovoj tvrtki nije bilo nepravilnosti te da su razvili vlastiti softverski sustav koji prati sve vozače na terenu i onemogućuje bilo kakvu manipulaciju u izdavanju računa i obračuna.

teške optužbe
Ogorčeni zaposlenici: Bolnicu vode portiri i pralje s diplomom iz Banje Luke
HEINEKEN Hrvatska
UTJECAJ KRIZE
Kafići su i dalje omiljena mjesta za druženje, a evo kako na izazove pandemije gledaju hrvatski ugostitelji
  • 1A:

    Bravo! Konacno!

  • google385:

    mnogi se ne voze taksijem jer u privatne svrhe koriste sluzbene drzavne aute.gdje su tu inspektori?

  • vrt:

    A otpis poreznog duga Linoćevim kompanjonima iz Camea? Kada će to doći na red?