Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezna upozorava

Poštuju li taksisti zakonske propise? Evo gdje je zabilježeno najviše nepravilnosti

taksisti
Foto: ilustracija
12.09.2014.
u 15:19

U više od 490 nadzora otkriveno je više od 150 nepravilnosti, što čini 32% ukupno obavljenih nadzora kod taksista

U sklopu redovitih nadzornih aktivnosti, ovlašteni inspektori Ministarstva financija – Porezne uprave u prvom tjednu rujna 2014. godine više od 200 inspektora obavljalo je pojačane nadzore pružatelja taksi usluga diljem Hrvatske.

U više od 490 nadzora otkriveno je više od 150 nepravilnosti, što čini 32% ukupno obavljenih nadzora kod taksista.

Najviše nepravilnosti otkriveno je u Zagrebu (45), Rijeci (20), Splitu (18), Dubrovniku (13) i Zadru (10), a u najvećoj su se mjeri odnosile na neizdavanje računa i na nelegalno obavljanje taksi službe.

Iz Porezne uprave poručuju kako, usprkos zakonitom poslovanju velikog broja taksi prijevoznika, postoji veliki broj onih koji unose nered na tržištu pružanja takvih usluga te čine nelegalnu konkurenciju poreznim obveznicima koji zakonito plaćaju svoje obveze.

Pozivaju građane da svojim djelovanjem, koje se očituje u traženju i uzimanju računa nakon obavljene ovih i svih drugih usluga, pridonesu da novac građana završi u državnom proračunu, a ne u džepu pojedinaca – neplatiša poreza.

>> Turisti iz Australije prijavili taksista policiji. Tvrde da ih je izudarao

Komentara 5

DU
Deleted user
15:43 12.09.2014.

Jesu li u međuvremenu inspektori provjerili je li frizerka gđe Merzel (valjda se tako zove), koja ju je frizirala IZVAN radnog vremena ( kako netko može raditi u neodobreno-neprijavljeno vrijeme) IZDALA račun toj gđi? Je li ga fiskalizirala?

BE
belimo
16:16 12.09.2014.

Koji učinak!? Preko 200 inspektora cijeli tjedan kontroliralo 490 taxista. Učinak? Potrošena 2-3 dana na jedan taxi. Ako je to točno onda cijeloj ekipi kolektivni otkaz zbog vucaranja...

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
17:57 12.09.2014.

Hrabri inspektori porezne uprave: ajde odite u Agrokor i druge velike i naplatite dugovanja državi! Kaj, nije vam baš svejedno? Tolko o tome. Fala, doviđenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije