Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.11.2017. u 17:35

Zahtjev za premještaj na poslu zbog propuha, nađen na sajmu, osvojio je društvene mreže

Retro, vintage, starinski, “old fashion”... U novije je vrijeme popularno ono starije, barem kada se govori o modi, odnosno odabiru odjeće i nakita, ali i o uređenju interijera.

Naveliko se traže, i to za pozamašne iznose, komadi namještaja iz podruma i s tavana djedova i baka. Potrebno ih je samo malo urediti i opet su funkcionalni. I vintage. Isto je i s prekopavanjem starih ormara te kupnjom u retro i second hand shopovima. Stoga ne čudi kako je iz godine u godinu sve popularniji šoping na Britancu. Još donedavno većina je smatrala da ondje tek skupina entuzijasta razmjenjuje “neke stvarčice”. Ruku na srce, većina je mislila i da su te stvarčice uglavnom zrele za otpad. No, onda su malo pomalo ljudi počeli shvaćati vrijednost starina te da se na tim štandovima zapravo nalazi pravo malo blago.

Kada je staro ponovno postalo “in”, davno zaboravljenim stvarima opet je udahnut život, a time su oživjele i davno zaboravljene uspomene koje bi možda zauvijek ostale skrivene. Svaki taj predmet na Britancu puno je više od ukrasa, običnog dekora ili novog komada nakita. Odnosno, svaki nosi neku svoju priču o tome kako se u Zagrebu nekada živjelo. Kada se ti predmeti prime u ruku, pokazuju svojem novom vlasniku kako je bilo na zagrebačkih ulicama prije 50, 60 ili više godina. Treba samo znati slušati što predmeti govore. Tako se nepoznati kupac iznenadio kada je kupio knjigu na buvljaku na Britancu i u njoj našao staru, na pisaćoj mašini napisanu molbu za premještaj na poslu.

1/29

U dokumentu čija se slika proširila društvenim mrežama vidi se kako stanoviti Dragutin koji je bio zaposlen kao trgovački pomoćnik u knjižari Mladost u Ilici traži premještaj na mjesto pomoćnika šefa skladišta papira ili tiskarnice. Pritom je posebno zanimljiv razlog: “Velika promaja i jako svjetlo koje mi ne odgovara”. Kratka je to lekcija bizarnih zagrebačkih zgoda kod najboljeg učitelja povijesti grada – “gospona Britanca”. 

Pogledajte kako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor:

Ključne riječi

Komentara 1

DE
demokršćanin
18:57 21.11.2017.

Za povijest Zagreba smješno je "otkriće" nekakve molbe za premještaj na drugo radno mjesto.Za povijest bi bilo važnije opisati bogato izdavaštvo knjižare Stjepan Kugli,te kako je ona nakon "oslobođenja" nestala.Kako je kao nastavak izdavaštva nastala Mladost,te na koncu kako jee nakon dugačke povijesti knjižare i izdavačkih kuća uselila prodaja krpica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije