Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetništvo

Biraju se projekti, a nezaposleni, njih 400 dobiva po 25.000 kuna

Mirka Jozić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
27.05.2014.
u 09:30

Projekt samozapošljavanja pokrenula je Vlada, no ukinula je novac. Grad je prepoznao potencijal i preuzeo mjeru

Sljedeći mjesec znat će se tko su 400 nezaposlenih koji će od Grada dobiti po 25.000 kuna za samozapošljavanje. Gradonačelnik Milan Bandić imenovao je povjerenstvo koje će odabrati najbolje projekte. Za to je osigurao deset milijuna kuna. Potpora nezaposlenima dio je projekta za poticanje samozapošljavanja "Tvoja inicijativa – tvoje radno mjesto" koji je inicijalno pokrenula Vlada, a Grad ga je preuzeo.

– Natječaj je već bio raspisan, prijave su stigle kada je država rebalansom proračuna ukinula novac namijenjen za potpore.

Grad je prepoznao potencijal te mjere, osigurao novac i preuzeo na sebe poticanje zapošljavanja i iskoristio odrađen posao. Hrvatski zavod za zapošljavanje, kojemu su kandidati poslali prijave, već je napravio selekciju projekata kada je država ukinula tu mjeru i sada će ih preuzeti Grad – objasnila je Mirka Jozić, pročelnica za gospodarstvo koja je na čelu povjerenstva.

Osim novčane potpore, novi će poduzetnici imati pravo i na godinu dana pravnih i financijskih savjeta.

>>Ovo vam treba za pokretanje posla uz pomoć 25.000 kuna od Grada Zagreba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije