Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartoteka

Biciklom od Dugog Sela do središta grada

14.04.2016., Zagreb - Treca Vecernjakova tribina u sklopu Kvartoteke, zajednickog projekta Soundset radija, Vecernjeg lista i Grada Zagreba.  Lana Kovacevic, Alan Ordulj, Krunoslav Tepes, Tatjana Operta, Damir Dzerzic, Mario Milicevic.  DKS_56135825  Phot
16.04.2016.
u 12:18

Idućeg tjedna Kvartoteka se pak seli u Maksimir, odnosno u Ravnice gdje će se od 18. do 23. travnja održati na adresi Aleja Antuna Augustinčića 12

Uz željezničku prugu biciklistička staza. I to od zagrebačkog Glavnog kolodvora do – Dugog Sela. Izgradnju novog biciklističkog koridora najavio je Alan Ordulj, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje i izgradnju grada za gostovanja na Večernjakovoj tribini. Održana je u Dubravi, u sklopu Kvartoteke, zajedničkog projekta Soundset radija, Večernjeg lista i Grada Zagreba.

– Trenutačno se priprema idejni projekt vrijedan 70.000 kuna koji bi trebao biti gotov u svibnju, a zatim slijedi daljnja procedura – objasnio je Mario Miličević iz odjela za promet te dodao kako bi se s realizacijom cijelog projekta moglo početi 2017. godine. A već će za 90 dana nova pješačka i biciklistička staza spojiti Novi Zagreb i Veliku Goricu.

Također, iz najvećeg gradskog ureda, koji ima najveći budžet – oko milijardu i sto milijuna kuna, najavili su da će do lipnja sigurno biti gotova i osnovna škola u Odri, a do kolovoza radovi u Radićevoj ulici.

Plan je da projekt Kvartoteka traje deset tjedana u raznim dijelovima grada. U Dubravi traje još danas, a građanima će se na adresi Avenija Dubrava 51 predstaviti udruga Indigo za zaštitu životinja nakon čega sijedi nastup sastava Šank.

Idućeg tjedna Kvartoteka se pak seli u Maksimir, odnosno u Ravnice gdje će se od 18. do 23. travnja održati na adresi Aleja Antuna Augustinčića 12.•

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
12:50 16.04.2016.

Super - treba biciklističkih staza. Samo - dajte istodobno poradite na obrazovanju u školama, fakultetima, umirovljeničkim klubovima, putem letaka i TV-a - da se ljudi konačno n a u č e da se po biciklističkoj stazi, i kda je slobodnana - ne šeće, ne voze dječja kolica, ne šeću psi, ne stoji u grupi i žlabra - to je kao i cesta i autocesta - za vozila na dva kotača-bicikle. Točka. Pa i na cesti, ako je i prazna, ne šetamo i sl. Naučite ljude. nemaju pojma. Ah, da a vozače, njih posebno naučite da biciklističke staze n i s u parking (čak i "samo nosom" automobila.

KA
kažemja
12:52 16.04.2016.

Nema ništa od toga.Samo lažu i laprdaju bezveze. Gdje su terme Blato, gdje je bickl. staza po Savskom nasipu, gdje je staza do Samoboru . Gdje je žičara, gdje je aqua park Bundek , gdje je Europski park kraj Mamutice. Samo lažete i mlatite praznu slamu!

HE
hellen3353
13:52 16.04.2016.

dobar projekt, nadam se da ce ozivjeti i ne samo u zg, nego i u ostalim gradovima rh....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije