Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Bez naše suglasnosti i zamjenske lokacije nema prenamjene hipodroma'

Iz Središnjeg ureda za šport napominju da od Grada Zagreba još nisu zaprimili zahtjev da izdaju suglasnost vezano uz prenamjenu Zagrebačkog hipodroma
22. lipnja 2019. u 21:49 15 komentara 1266 prikaza
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Središnji državni ured za šport u subotu je poručio da prenamjena Zagrebačkog hipodroma neće biti moguća bez njihove suglasnosti i osiguranja zamjenske lokacije za hipodrom, te ističu da još nisu ni zaprimili zahtjev od Grada Zagreba za izdavanje suglasnosti za prenamjenu tog prostora na kojemu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić planira graditi "zagrebački Manhattan".

Konfernecija za medije Milana Bandića ispred porte Uljanika ZAGREB CITY “Struku i javnost uključit ćemo čim se prihvati GUP”

Izmjene Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba, kojima bi se trebala omogućiti stambeno- poslovna gradnja na području hipodroma, trebale bi biti na dnevnom redu zagrebačke Gradske skupštine 10. srpnja.

Pozivajući se na Zakon o sportu, državni ured navodi da se bez njihove suglasnosti ne može ukloniti ili prenamijeniti javnu sportsku građevinu, a potrebno je i prethodnog mišljenja sportske zajednice na čijem se području nalazi sportska građevina.

Zakon također propisuje da se suglasnost ne može izdati ako jedinica lokalne samouprave ne planira zamjensku površinu, odnosno ako investitori ne osiguraju uvjete izgradnje odgovarajuće zamjenske građevine.

Iz Središnjeg ureda za šport napominju da od Grada Zagreba još nisu zaprimili zahtjev da izdaju suglasnost vezano uz prenamjenu Zagrebačkog hipodroma.

Milan Bandić 'PROTIV SVIH NAČELA' Arhitekti pisali Bandiću i kritizirali ga: Vaše izmjene GUP-a su neprihvatljive!

"Ako je planirana prenamjena spomenute športske građevine za namjene koje nisu sportske djelatnosti, očekujemo da će Grad Zagreb poštovati obvezu iz članka 68. Zakona o sportu te na temelju prethodnog mišljenja Sportskog saveza Grada Zagreba dostaviti zahtjev za suglasnost za prenamjenu", navodi se u očitovanju Središnjeg državnog ureda za šport koje je zatražila građanska inicijativa "Ne damo hipodrom".

Grad Zagreb je 28. svibnja poslao obavijest svim konjičkim klubovima i vlasnicima konja da najkasnije do 1. prosinca moraju preseliti konje s Hipodroma.

Gradonačelnik je najavio da će tvrtka Eagle Hills, iza koje stoji grupacija investitora iz Abu Dhabija, graditi više od milijardu eura vrijedan projekt “zagrebački Manhattan”, golemi stambeno- poslovni kompleks na 1,1 milijun kvadrata na prostoru od rijeke Save na sjeveru, preko Dubrovačke avenije na jugu, Jadranskog mosta na zapadu te zgrade Ine i Mosta slobode na istoku.

Konjički klub Evago 'Dobro došli' Naš luksuzni pansion čeka konje s Hipodroma

Arhitekti i urbanisti zatražili su u otvorenom pismu sudjelovanje struke i javnosti pri izmjeni zagrebačkog Generalnog urbanističkog plana navodeći da nacrt izmjena GUP-a za "Zagrebački Manhattan" nije javno raspravljen te da je njegovo donošenje proceduralno neprihvatljivo.

SightRun
PAMETNIJE TRČANJE
Oduševljeni smo: Aplikacija koja spaja tehnologiju, trčanje i putovanja

A1 izdvaja za Vas

  • herojulice:

    Ljudi dosta više radnji kontra Bandića. To uopće nije potrebno. Potrebno je lopova strpati u zatvor i početi tražiti pare koje je pronevjerio.

  • Rad:

    Hipodrom treba ostati, kao i nogometni klub Lokomotiva, naravno uz određeni face lifting. Manhattan treba raditi na Savskoj opatovini gdje je još prije 15 godina planirano, uz uvjet investitoru da napravi most preko Save, jer je izrazito potreban, a grad ... prikaži još! je već prezadužen i nema sredstava za most. Tako konačno dobivamo novi most i novi lijepi kvart, a onda bi i Sveučilišna bolnica došla na red.

  • tomislav32:

    Najbolje da će mu Sportski savez stajati na putu, baš ste smiješni.