Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova Skupština

Bernardić zamijenio Bandića u Skupštini Zagrebačkog holdinga

bernardić, sdp (1)
Pixsell
17.06.2010.
u 13:58

Zaključak koji će donijeti na sjednici 29. lipnja iz Skupštine Holdinga izbacit će predstavnike izvršne vlasti (gradonačelnika i njegovu zamjenicu), a odlučivat će samo zastupnici.

Na izvanrednoj sjednici Gradske skupštine 29. lipnja zastupnici će donijeti novi zaključak kojim imenuju predstavnike u Skupštini Zagrebačkog holdinga, a Ivu Jelušića (i prije njega Milana Bandića, op.a.) zamijenit će Davor Bernardić, novi šef zagrebačkog SDP-a.

Iako su pri prijašnjem imenovanju Skupštine htjeli da u njoj bude i predstavnik izvršne vlasti, od toga su odustali, rekao je Boris Šprem danas na sjednici Odbora za statut, poslovnik i propise, "jer je Jelušić dao ostavku zato što nije mogao surađivati s gradonačelnikom, a gradonačelnik je ignorirao proširenu Skupštinu i nije dolazio na sjednice".

Bandić pa Jelušić bili su i predsjednici Skupštine Holdinga, a novom odlukom Skupština neće imati predsjednika ni predstavnika izvršne vlasti već će članovi između sebe izabrati predstavnika koji će voditi sjednice i potpisivati dokumente.

Novom odlukom predviđeno je da u Skupštini Holdinga budu isključivo zastupnici (Boris Šprem, Davor Bernardić, Mirela Holy, Miran Martinac, Jurica Meić, Tatjana Holjevac, Vesna Brezić, Jasen Mesić, Velimir Srića, Radimir Čačić i Darinko Kosor), ali ne i predstavnik izvršne vlasti, iako se prije tvrdilo da je nužan netko iz izvršne vlasti kako bi se koordinirala suradnja Grada i Holdinga.

Nisu htjeli riskirati da ih i dogradonačelnica Jelena Pavičić-Vukičević, bliska Bandićeva suradnica, ignorira. Šprem je kazao i da se nada da će nakon donošenja novog zaključka uspjeti registracija uprave i Nadzornog odbora na Trgovačkom sudu kako bi Holding što prije profunkcionirao.

- Konzultirali smo se u Trgovačkom sudu i oni su nam sugerirali ovakvu formulaciju zaključka - objasnio je.

Nenad Matić (HSS), iako je podržao novi prijedlog, negodovao je jer HSS nema svog predstavnika u Skupštini, a Klub HSLS-Velimir Srića imaju dva predstavnika (jer je u međuvremenu HSLS izašao iz zajedničkog Kluba s HSS-om i osnovao novi sa Srićom, op.a.).

- Promijenile su se okolnosti pa HSS nema predstavnika. To ni ne želimo, odgovornost mora preuzeti vlast. Samo se mora prije definirati tko je vlast a tko opozicija - kazao je Matić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije