Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijedlog SDP-a

Bernardić bi odluku o cijeni parkinga dao skupštinarima

Milan Bandic
Antonio Bronić/PIXSELL
13.06.2011.
u 23:00

Gradski SDP ponudio je rješenja za probleme gradskog parkiranja, a jedno od njih je i da Bandić više ne odlučuje samostalno o cijenama parkiranja

Odlučivanje o cijenama i uvjetima parkiranja trebalo bi prebaciti s gradonačelnika na Gradsku skupštinu, prijedlog je gradskog SDP-a za izmjene parking režima u gradu.

adalje, SDP-ovim bi prijedlogom karte za stanare pojeftinile, ostalima bi se omogućila kupnja po “dostupnim” cijenama, a i uredio bi se parkirališni sustav u garažama.

Predsjednik gradskog SDP-a Davor Bernardić aktualizirao je i pitanje park&ride sustava te mogućnost da građani kupuju tjedne parking karte, a predlaže i blokovske karte. Naime, smatra da bi u prvoj zoni trebalo postojati četiri do šest blokova u kojima bi stanari mogli i morali parkirati prema adresi stanovanja. Na tragu je to gradskog prijedloga o uvođenju kvartovske parkng karte.

Roditeljima bi se pak omogućilo zaustavljanje oko škola na 15 minuta, i to od 7 do 9 sati te od 15 do 17 sati. Bernardić spominje i da bi se na Gornjem gradu uveo strogi režim parkiranja koji bi omogućio kratko zaustavljanje.

Međutim, SDP-ov se prijedlog ipak neće naći pred gradskim zastupnicima jer se, kako je objasnio Bernardić, već “tjedan dana čeka odgovor iz MUP-a”.

Komentara 8

DJ
djakputnik
23:10 13.06.2011.

Kaj, kaj? Kaj je taj Bandić još uvijek gradonačelnik? Nešto ga nema.

MO
morales
00:26 14.06.2011.

1. Kako vam pada na pamet vraćati parking na Gornji grad, osim stanarima? Znaju li naši mili partijaši da u razvijenom svijetu nikom ne pada na pamet parkirati u povijesnim zonama, pogotovo u onima gdje nema nikakvog razloga parkirati se, osim 2-3 muzeja i par restorana?! Uostalom, Kaptol centar je blizu s jedne strane, Tuškanac s druge, neka ljudi i šetaju malo. 2. Ako uvedete blokovske karte, onda bi bilo zanimljivo čuti zašto se plaća \"povlaštena karta\". Onda plaćanje parkinga postaje najobičniji harač da bi se imalo dozvolu parkirati pred vlastitom kućom ili stanom, što je do prije nekoliko godina bilo besplatno i triput lakše, jer svako malo ukidate mjesta!

VI
Vito
07:05 14.06.2011.

Gradonačelnik Milan Bandić u Skupštini Lice s tjeralice. Koliko će ovaj na slici uz tekst biti na slobodi? Već mu je vrijeme za ulazak u kuću slavnih, u Remetincu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije