Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kamo s otpadom?

Bečka škola! Evo što bi Zagreb mogao naučiti od Beča

Bečke vrećice
Foto: PR FOTO
05.12.2013.
u 13:47

Bečke su gradske vlasti naime uvele - ekološke božićne vrećice i to prije punih sedam godina.

Dok su zagrebačke ulice donedavno trpile otoke glomaznog otpada, u austrijskoj prijestolnici domislili su se kako izbjeći dodatni otpad koji neizbježno nastaje nakon otvaranja božićnih darova.

Bečke su gradske vlasti naime uvele - ekološke božićne vrećice i to prije punih sedam godina.

No, bečka božićna vrećica ne koristi kao alternativa plastičnoj samo okolišu. Vrećice su naime načinjene u radionicama bečkih udruga osoba s tjelesnim invaliditetom te trajno nezaposlenih osoba, a dostupne su u tri različite veličine. Najmanja je vrećica pogodna za upakiravanje manjih darova kao što su npr. vinske boce.

Pored standardne veličine postoje i tzv. XL-vrećice veličine 67 x 57 cm za posebno velike darove.

Vrećice su u dostupne u prodavaonicama BILLA-e, a sav prihod ide u dobrotvorne svrhe, ove godine bečkoj Kući za integraciju stranaca.

Komentara 1

Avatar SarmaKarma
SarmaKarma
21:05 05.12.2013.

Od cega su pravljene ? Od WC papira mozda ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije