Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

BC institut pokazao svoje kukuruze

Institut, dioničko društvo vodi dr. sc. Ivica Ikić a hibridi su plod selekcijskog tima kuće (Kozić, Vragolović, Buhiniček, Jukić, Živković i ostali stručnjaci na zavodima), te mnogih ratara koji siju za pokuse
17. rujna 2013. u 17:29 0 komentara 678 prikaza
bc (1)
Foto: Rajko Polić
Pogledajte galeriju 1/4

Sam broj okupljenih stručnjaka, ratara i trgovaca (ni prosvjedi ne mogu više okupiti) najbolje govori o popularnosti BC hibrida kukuruza, na čijem oplemenjivanju Institut osnovan koncem 19. stoljeća sustavno i pod ovim imenom radi od 1961. godine. Sjeme se po najvišim svjetskim standardima proizvodi za zrno, silažu i specijalne namjene, dakle od imperativa prinosa do bijelih, kokičara, pečenjaka, pa svakako i onih za prave domaće žgance, puru ili palenticu. Institut, dioničko društvo vodi dr. sc. Ivica Ikić a hibridi su plod selekcijskog tima kuće (Kozić, Vragolović, Buhiniček, Jukić, Živković i ostali stručnjaci na zavodima), te mnogih ratara koji siju za pokuse, od Slavonaca (Matijaševići iz Komletinaca) do Slovenaca (Pečari iz Ljubljane - Polja), te svojom tehnološkom sposobnošću ostvaruju s BC hibridima zaista vrhunske rezultate.

Slično je i s reprodukcijskim materijalom za strne žitarice, krmno bilje, soju i djetelinsko travne smjese, a najviše imponiraju podaci o postocima zasijanih površina domaćim sjemenom te njegovo širenje po svjetskim žitnicama.

Hrana
Mood food
Hrana za dobro raspoloženje: Doznajte što bi trebalo jesti da se osjećate sretnije

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.