Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

BC institut pokazao svoje kukuruze

Institut, dioničko društvo vodi dr. sc. Ivica Ikić a hibridi su plod selekcijskog tima kuće (Kozić, Vragolović, Buhiniček, Jukić, Živković i ostali stručnjaci na zavodima), te mnogih ratara koji siju za pokuse
17. rujna 2013. u 17:29 0 komentara 657 prikaza
bc (1)
Foto: Rajko Polić
Pogledajte galeriju 1/4

Sam broj okupljenih stručnjaka, ratara i trgovaca (ni prosvjedi ne mogu više okupiti) najbolje govori o popularnosti BC hibrida kukuruza, na čijem oplemenjivanju Institut osnovan koncem 19. stoljeća sustavno i pod ovim imenom radi od 1961. godine. Sjeme se po najvišim svjetskim standardima proizvodi za zrno, silažu i specijalne namjene, dakle od imperativa prinosa do bijelih, kokičara, pečenjaka, pa svakako i onih za prave domaće žgance, puru ili palenticu. Institut, dioničko društvo vodi dr. sc. Ivica Ikić a hibridi su plod selekcijskog tima kuće (Kozić, Vragolović, Buhiniček, Jukić, Živković i ostali stručnjaci na zavodima), te mnogih ratara koji siju za pokuse, od Slavonaca (Matijaševići iz Komletinaca) do Slovenaca (Pečari iz Ljubljane - Polja), te svojom tehnološkom sposobnošću ostvaruju s BC hibridima zaista vrhunske rezultate.

Slično je i s reprodukcijskim materijalom za strne žitarice, krmno bilje, soju i djetelinsko travne smjese, a najviše imponiraju podaci o postocima zasijanih površina domaćim sjemenom te njegovo širenje po svjetskim žitnicama.

ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.