Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svetice

Bazen 'utonuo' pet centimetara. Holding: Sve je to normalno

20.03.2014., Zagreb - Radovi na gradilistu bazenskog kompleksa Svetice. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
09.06.2014.
u 11:18


Slijeganje do 8 cm predviđeno je i projektom, nema mjesta panici, kažu u gradskoj tvrtki i najavljuju da će bazen biti izgrađen do roka, u svibnju 2015. godine. Gradi se još od 2009.

Bazen na Sveticama, na kojem su se Zagrepčani trebali već odavno kupati, bit će spreman za sljedeću ljetnu sezonu kupanja, a rokove neće poremetiti ni otkriće da je postojeća konstrukcija utonula oko pet centimetara.

Iz Zagrebačkog holdinga potvrdili su informaciju koja je procurila u javnost o tonuću konstrukcije, no kažu da nije riječ ni o čemu dramatičnom i da je slijeganje zapravo predviđeno projektom.

Školjke se nisu slegle

– Tijekom preuzimanja objekta, izvođač je izvršio pregled stanja konstrukcije i ostalog bitnog za nastavak radova te je tom prilikom ustanovljeno da su se sateliti slegli od dva do pet centimetara, a projektom su predviđena slijeganja do osam centimetara, što znači da je slijeganje u okviru projektiranog – pojasnili su iz Holdinga. Dodali su da zbog toga nema mjesta panici jer nije potrebno intervenirati dodatnim radovima ni postavljati nikakve stupove.

– Bazenske školjke nisu se slegnule ni nakon probnog opterećenja, odnosno punjenja vodom, a radovi na izgradnji vrše se prema planu – istaknuli su iz gradske tvrtke.

Rok će biti ispoštovan

Inače, dosadašnjih 30 posto izvršenih radova na bazenu Svetice obavila je tvrtka Konstruktor, započevši gradnju još u svibnju 2009. godine, za što su dobili 23 milijuna kuna. Nakon dvije godine radovi su stali, a prekid su zatražili sami izvođači, navodno zbog teške gospodarske situacije.

Sve do 18. veljače ove godine bazeni su propadali zbog sukoba između gradonačelnika Milana Bandića i tadašnje SDP-ove većine u Gradskoj skupštini, koja je kontrolirala i Holding, pod čijom je nadležnošću taj kompleks. Završetak radova predviđen je za 18. svibnja 2015. godine, a posao dovršetka za 71,6 milijuna kuna dobile su tvrtke Zagreb Montaža, Teh gradnja d.o.o. i ZM Montag.

Komentara 5

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
16:59 09.06.2014.

Sve je to normalo. Pametnom dosta.

CH
chemica
12:32 09.06.2014.

Prije devedesete, to je bio najbolji bazen u Zagrebu. Nekako sumnjam da će to biti opet.

2X
2Xgeneral
17:27 09.06.2014.

bazen u bazenu?????? matan dela??furt!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije