Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'Bandićeva obećanja o smanjenju troškova legalizacije nisu realna'

– U nekim slučajevima građani će plaćati deset puta manje nego što su bili izdaci legalnih platiša, napominju iz Kluba zastupnika.
27. ožujka 2013. u 15:10 0 komentara 2 prikaza
milan bandić (1)
Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL

Klub zastupnika HSLS-HSS sazvao je danas konferenciju za novinare na kojoj je predstavio svoju ulogu u donošenju odluke o komunalnom doprinosu na posljednjoj sjednici Skupštine Grada Zagreba.

Iz Kluba napominju da su obećanja gradonačelnika Milana Bandića za daljnjim smanjenjem troškova legalizacije nerealna. Rok za legalizaciju je do kraja lipnja, a kako je ovo bila zadnja sjednica Skupštine prije rujna, donesene odluke neće se moći mijenjati prije isteka navedenog roka.

Dani su i konkretni financijski primjeri temeljeni na odluci donesenoj o komunalnom doprinosu.

Tako napominju da će za objekt od 400 kubika u 4. zoni, ako se uračuna 25% popusta na jednokratnu uplatu u cijelosti, 10% popusta osobama sa statusom branitelja te ostale okolnosti građani plaćati samo 1800 kuna. Za usporedbu, 600 kubika u 3. zoni stajat će devet tisuća kuna.

– U nekim slučajevima, to je do deset puta manje nego što su bili izdaci legalnih platiša, napominju iz Kluba zastupnika.

>>Mjesečni trošak legalizacije bit će od 50 do 100 kn

HGK
HGK
Do ključnih poslovnih informacija u samo par klikova mišem

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.