Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić svojoj stranci odobrio besplatno postavljanje 30 plakata

Milan Bandić ovim postupkom jasno krši Zakon o sprečavanju sukoba interesa, tvrdi Duje Prkut iz GONG-a
15. srpnja 2015. u 11:00 13 komentara 1226 prikaza
Konvencija Gradske organizacije Grada Zagreba Bandic Milan 365, Stranka rada i solidarnosti
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić 7. srpnja donio je Pravilnik o kriterijima za određivanje naknade za postavljanje ploča s natpisom, plakata, zastavica na jarbolima, reklama i reklamnih panoa. Tri dana poslije potpisao je zaključak da se njegovoj političkoj stranci "Bandić Milan 365" odobrava besplatno postavljanje 30 jumboplakata na reklamne panoe za oglašavanje konvencije njegove stranke održane protekle nedjelju u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.

Je li to sukob interesa i korištenje gradske imovine u svrhe osobne političke ambicije?

– Ne mogu vam ništa reći na te budalaštine. Na sastanku sam – nervozno nam je uzvratio gradski pročelnik za obrazovanje i jedan od najbližih Bandićevih suradnika Ivica Lovrić.

Za Duju Prkuta iz GONG-a sve je jasno, doneseni pravilnik, i sam zaključak gradonačelnika protivni su Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe koji izričito zabranjuje donacije strankama od lokalnih jedinica.

– Zaključak gradonačelnika predstavlja i vrlo jasno kršenje Zakona o sprečavanju sukoba interesa jer Milan Bandić – gradonačelnik donosi diskrecijsku odluku kojom Milanu Bandiću – predsjedniku stranke omogućuje besplatno korištenje gradskih reklamnih panoa. Očekujemo sustavan nadzor svih nadležnih institucija kako nam se ubuduće ne bi događale nove Fimi-medije – kazao je Prkut.

Uz dodatno pitanje hoće li se baviti i gradonačelnikovom prijašnjom odlukom da svojoj stranci dodijeli i gradski prostor, za koji bi se trebala plaćati naknada od sedam kuna po četvornom metru u centru grada, čelnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković rekla je: "Povjerenstvo radi osiguranja objektivnosti u odlučivanju od nadležnih tijela prikuplja potrebne podatke i dokumentaciju koja predstavlja dokaz o određenim okolnostima. Na temelju tih saznanja raspravlja se i donosi odluka o pokretanju ili nepokretanju postupka. Ocjenu predstavljaju li određene okolnosti sukob interesa dužnosnika može dati samo Povjerenstvo. U svrhu provođenja mogućih novih postupaka koji se odnose na dužnosnika Bandića, već je zatražena potrebna dokumentacija od Grada Zagreba".

Zagreb: Tomislav Tomašević sa suprugom, roditeljima i bratom
Iva Mertić Tomašević
Tko je izgledna prva dama Zagreba? Kada ga je tek upoznala, mislila je da Tomislav nije za vezu
CAMPGO Campers
PROMO
Hrvati prigrlili trend kampiranja
 • Avatar liquidsky
  liquidsky:

  Ma gdje bi Mile zakon prekršio, sebi u korist nešto nanio, uj-haj? Bandić se postavlja iznad zakona, tako samoga sebe doživljava, takva mu je retorika koju nepismen puk jede za doručak, ručak i večeru. Sve dok pismeni ne prevladaju. Jednog ... prikaži još! lijepog dana u dalekoj budućnosti.

 • swimm:

  ma super...ja cu ti placati da se ti mozes okolo kreveljiti sa plakata i obecavati vodene parkove i ostala cuda i to opet za moje pare....kretenizam

 • Deleted user:

  Milan nikad ne krsi zakon. Jer njegov mentalni sklop ne prepoznaje kome pripada novac grada Zagreba. A ako se sjeti, ode na Kamenita vrata po oprost.