Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
45000 porcija graha

Bandić: Pitajte sindikalce zašto ih nema u Maksimiru!

bandić, praznik (1)
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
01.05.2010.
u 13:58

Gradonačelnik je u roku od pola sata podijelio pet tisuća karanfila, dvije tisuće više nego prošle godine.

Međunarodni praznik rada zagrebački gradonačelnik Milan Bandić započeo je puštanjem u promet drugi  "kratki" niskopodni tramvaj. Najnovijim ZET-ovim vozilom, koje će prometovati na linijama 8 i 9,  Bandić je u Maksimir stigao zajedno sa Zvonimirom Šostarom, pročelnikom gradskog ureda za zdravstvo, zamjenikom direktora ZET-a Dubravkom Baričevićem i drugim gradskim dužnosnicima.

Kako nam je rekao glasnogovornik  ZET-a Tomislav Jurić, cijena novih tramvaja je oko milijun i 400 tisuća eura po vozilu, što znači da su tramvaji s otprilike 70  mjesta manje jeftiniji za 500tisuća eura od uobičajenih "dugačkih" niskopodnih tramvaja.

Na putu do Maksimira gradonačelnik je rekao kako je 1. svibnja jedan dan u godini kad su ljudi unatoč krizi, koja im visi nad glavama, kao Damoklov mač, zaboraviti bar nakratko na svakidašnje brige.

Gradonačelnik je dodao da će se do kraja sljedeće godine svi projekti koje grad ima u planu realizirati.

Na pitanje kako ocjenjuje izostanak sindikalaca, odgovorio je - Volio bih da smo svi zajedno jer uvijek pozivam na solidarnost i zajedništvo, a zašto tome nije tako, trebate pitati sindikalne predstavnike.

Politička prepucavanja

Gradonačelnik je u roku od pola sata podijelio pet tisuća karanfila, dvije tisuće više nego prošle godine. Jednako tako, povećan je i broj porcija graha na sveukupno 45 tisuća, no, Bandićev dojučerašnji stranački kolega Boris Šprem kritizirao je da se SDP-u nije ustupio štand kako bi i oni sudjelovali u dijeljenju karanfila, na što je Bandić kasnije odgovorio da su za sve pravila jednaka i da su i oni mogli, kao i on, podijeliti cvijeće.

Predviđeno je da će se na Jarunu u 15 sati Bandić sastati s predstavnicima Hrvatske udruge sindikata koji tamo slave Praznik rada.

Komentara 24

SA
sargu123
14:47 01.05.2010.

@kukuriku Rođen sam u Petrovoj 13 , za razliku od gomile dotepenaca !

Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
10:14 02.05.2010.

Kao da me zanima nečije mišljenje, jel tako druže!

DR
drugTitoforever
09:43 02.05.2010.

Ne znam zasto dijeli karanfile, kad je ruza SDP-ov javni cvijet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije