Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stiže zaštitna oprema

Bandić pisao Kinezima da pošalju maske

Dalibor Urukalović/PIXSELL
15.04.2020.
u 14:42

Odazvali su se Šangaj, dva Lions kluba iz Chongqinga i studenti hrvatskog jezika u Pekingu

Od Šangaja 21 tisuća maski, iz grada Chongqinga 20 tisuća, a Peking, odnosno tamošnji studenti hrvatskog jezika Zagrebu su poslali tisuću maski i tri tisuće sterilnih rukavica. Donacije su to opreme za pomoć u suzbijanju koronavirusa, a stižu u metropolu jer, govore iz Grada, Kineze je to zamolio gradonačelnik Milan Bandić. Pisao im je pisma da “pruže podršku u omjerima njihove mogućnosti”, pa je zemlja u kojoj je svjetska pandemija i počela prema Zagrebu uputila pomoć.


Grad Šangaj odlučio je donirati Gradu Zagrebu 18 tisuća komada KN95 zaštitnih maski i tri tisuće N95 zaštitnih maski, koje će se koristiti za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 – kažu u Gradskoj upravi, pojašnjavajući da je riječ o “onim bijelim maskama”, odnosno kako to nisu kirurške.

Neće, međutim, nedostajati ni takvih jer 20 tisuća upravo kirurških maski stiže iz Kineskog vijeća Lions klubova; Shancheng kluba i Xinhuo kluba iz grada Chongqinga. Zaštitnu je opremu, kao odgovor na Bandićevo pismo zamolbe, odlučila put Hrvatske poslati i grupa studenata hrvatskog jezika Pekinškog sveučilišta, od koje u metropolu stiže tisuću KN95 (ffp2) zaštitnih maski te tri tisuće sterilnih lateks rukavica.

Komentara 6

TK
Ten-kre
15:56 15.04.2020.

Već sada, odmah na početnku epidemije. Svaka čast na brzini. Donacija je uvijek dobro došla ali što je s novcem koji je za takve izvanredne nepogode nestao?

MG
milerazbojnik@gmail.com
16:11 15.04.2020.

veli bandić pisao kinezima da šalju maske ma moj narode ko li kog jjjj u ovoj državi milina je pročitat sve te bljuzge a drugi opet vele ako li i ukinu mjee opet maske a da stvar bude još liđaoš liđa i kuplerajskija po internetu kruže reklame famoznih muljatora i mešetara koji nude te i svakojake maske od 45 pa nadalje kuna pa se bih ja s razlogom priupitao ko tu kom stvara dobit u ovakvim vremenima država ili neko je uzeo monopol što nikako po mom nebi smjelo bit nego upravo država s vlastima bi trebala te maske nabavit i odredit najnižu cjenu a sve druge jebivetre koji se hoče namlatit para zabranit i da se zna što li je ispravno a što li nije a da ne pričamo o izdacima jer vele jedna more izdurat maksimalno 3 ili 4 vure pa si izračunajte koliko mli bi jedan čovjek ili radnik njih na dan trebo promjenit i samo po tim cjenama radit za njih a koja korist pa bih rekao gospodo moja to je vaša dužnost pobrinut se za narod u ovakvim situacijama i molim lijepo dosta je javne kuče mlačenja i divljeg zapada na račun zdravlja nacije i naroda koji je iovako skoro več na izdisaju s crkaavicama od plača i penzija toliko od mene

Avatar southman
southman
15:45 15.04.2020.

A svojima u Hercegovinu je pisao da pošalju nekoliko kamiona luga !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije