Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Stalno nešto jamra'

Bandić: Nogalo je sam sebe smijenio

Milan Bandić i Boro Nogalo na Srebrnjaku 2015. godine
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
23.12.2019.
u 12:41

Poručio je Nogalu "koji stalno nešto jamra i traži od mene da se nađemo" da je deplasirano opet se nalaziti s njim

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nije danas želio konkretno odgovoriti na pitanje hoće li ponovno morati smijeniti Boru Nogala s mjesta ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, s obzirom na to da bi njegova smjena mogla biti nezakonita, ustvrdivši da je Nogalo sam sebe smijenio.

Na dnevnom redu današnje sjednice Gradske skupštine je točka o usklađivanju statuta sedam bolnica čiji je osnivač Grad Zagreb sa Zakonom o zdravstvenom osiguranju, što je zanimljivo u kontekstu odluke Upravnog vijeća Srebrnjaka o smjeni Nogala, za koju neki tvrde da je nezakonita jer je trebalo biti imenovano sedmeročlano Upravno vijeće u mjesto sadašnjeg peteročlanog.

O statutima odlučuje Skupština, a ne gradonačelnik

Stoga na današnjoj sjednici zagrebačke Skupštine vladajući namjeravaju usvojiti statute bolnica kako bi bili ispunjeni formalni uvjeti za smjenu.

"Što se tiče statuta, to odlučuje Skupština, a ne gradonačelnik. Kasnimo, ali smo još uvijek prvi u Hrvatskoj. Nije dobro da kasnimo, ali smo prvi", rekao je Bandić novinarima uoči početka sjednice.

Dodao je kako Vlada nije donijela odluku o svim članovima upravnih vijeća bolnica pa je "Zagreb opet prvi". "Danas ću potpisati članove Upravnog vijeća i umjesto pet vijeće će imati sedam članova", kazao je Bandić.

Čekaju, kaže, da Vlada imenuje svog predstavnika.

Na upit očekuje li Nogala nakon toga druga smjena, Bandić je odgovorio da ga nitko nije smijenio, već je on sam sebe smijenio.

Deplasirano je opet se nalaziti s Nogalom

Poručio je Nogalu "koji stalno nešto jamra i traži od mene da se nađemo" da je deplasirano opet se nalaziti s njim.

"On je bio kod mene, neću reći što smo razgovarali, dodat ću tek dvije rečenice koje je rekao - da kao političare cijeni jedino mene i pokojnog predsjednika Tuđmana i da je jedino što zna raditi biti ravnatelj. Na to sam mu rekao da nemamo više o čemu razgovarati i tu smo se razišli. Kasnije je tražio opet sastanak, ali mislim da je to deplasirano", rekao je Bandić.

Na opetovani upit hoće li Nogala opet morati smijeniti, poručio je novinarima da ga "stalno pitaju tehničke stvari, a on se bavi vizijom".

Bandić nije želio komentirati predsjedničke izbore najavivši tek da će o tome "kad se akteri naspavaju", niti kampanju predsjedničkog kandidata Darija Juričana koji ga je prozivao za korupciju i kriminal u Zagrebu.

Na dnevnom redu današnje sjednice su i oporbeni prijedlozi zaključaka o organizaciji Adventa u Zagrebu.

Scene koje su vas najviše iznenadile: Najveći hit bila je djevojka na parkiralištu:

Milan Bandić i Boro Nogalo na Srebrnjaku 2015. godine
1/29
Ključne riječi

Komentara 15

HE
herojulice
13:09 23.12.2019.

Institucije gonjenja i pravosuđa. Kada će ovo zlo u zatvor?

DU
Deleted user
12:58 23.12.2019.

Uskoro će i Bandić sam sebe smijeniti.

RP
rpzagreb
14:39 23.12.2019.

Kad čujem njegove izjave i vidim kako se ponaša, sramota me je reći da sam zagrepčan. Čisti mentalni i teror.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije