Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADONAČELNIK O STANJU U GRADU

Bandić o svom kraju: Bog uzima najbolje, zato neće još uvijek mene

Zagreb: Bandić predstavio Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
08.04.2020.
u 19:42

- Mora se promijeniti Zakon. Da građani moraju sanaciju platiti 50 posto, a Grad i država ostalih 50 posto, ali mora se promijeniti zakon - kazao je

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostujući u RTL-u Danas je komentirao aktualnu pandemiju, ali i posljedice snažnog potresa koji je ostavio veliku u gradu. Poručio je da vodi Grad u pravom smjeru te da će o tome odlučiti građani.

- Sve se promijenilo 25.2. s prvim slučajem zaraze i 22.3. s potresom, to nitko nije mogao predvidjeti. Među prvima smo napravili set mjera koji je primjer za cijelu Hrvatsku, posebno kad je riječ o obrtnicima, oslobađanjem najamnine i komunalne naknade. Najugroženijma smo osigurali krov nad glavom - rekao je Bandić.

Govoreći o sanaciji štete rekao je da su mediji izrezali njegovu izjavu iz konteksta.

- Rekao sam da idemo s izmjenom zakona prema Vladi i da se nije dovoljno ulagalo od strane grada, države i građana. Znate li na koliko škola imamo crvene naljepnice? Dvije osnovne i srednje škole i dva vrtića. Imamo 90 posto uporabljivih ili neoštećenih zgrada, 8,6 posto privremeno neuporabljivih i manje od jedan posto neuporabljivih. Imamo 433 obrazovna objekta, a gradonačelnik je napravio 148 novih škola, vrtića... Uvijek se moglo više ulagati - kazao je dodajući da nije "sijač iluzija ni prodavač magle".

- Grad će obnoviti svoje, sto posto. Svoju imovinu, kojoj je vlasnik. Država će pomoći svojima, a građani... Mora se promijeniti Zakon. Da građani moraju sanaciju platiti 50 posto, a Grad i država ostalih 50 posto, ali mora se promijeniti zakon - naglasio je.

Na koronavirus se gradonačelnik nije testirao, a objašnjenje je jednostavno...

- Neće vrag u koprivu - kazao je pa nastavio o zaposlenima u Gradu: - Tko misli da ima simptome, ide na testiranje. Nisam bedast, imam doktore oko sebe. Zasada funkcioniram, nemam simptome.

Upitan misli li da dolazi njegov kraj kazao je da će građani odlučiti.

- Demokracija je, svi imaju pravo na stav, tako je to u demokraciji. To nije savršen sustav, ali je najmanje loš, to moraju znati ljudi iz oporbe, ali i oni koji obnašaju dužnost. To je teže nego biti u oporbi. Ako ikad budu u prilici zamijeniti Milana Bandića, neka budu korektni. Mudar gradonačelnik, koji ponekad zna biti i Milan Bandić, prihvatit će svaki konstruktivan prijedlog. Kraj Milana Bandića neće tako brzo doći, o tome će odlučiti dragi Bog. I birači. Bog uzima najbolje, zato neće još uvijek mene - zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Ključne riječi

Komentara 15

JO
Jose Oklahoma
20:00 08.04.2020.

Do kada će nas obmanjivati ovaj jeftini prodavač magle kojem je mjesto negdje u cirkusu ili na sajmu Jakuševac?

KU
Kultura
20:12 08.04.2020.

Ujutro tita na reveru a popodne na procesiji majci bozjoj od kamenitih vrata. Dosta vise prevrtljivaca i sdp-ovih poltrona.

BR
BraniteljJakob
20:11 08.04.2020.

Ma nema frke! Narod ce sve to na kraju platiti ... + i kamate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije