Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bandić o svom kraju: Bog uzima najbolje, zato neće još uvijek mene

- Mora se promijeniti Zakon. Da građani moraju sanaciju platiti 50 posto, a Grad i država ostalih 50 posto, ali mora se promijeniti zakon - kazao je
08. travnja 2020. u 19:42 15 komentara 2058 prikaza
Zagreb: Bandić predstavio Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gostujući u RTL-u Danas je komentirao aktualnu pandemiju, ali i posljedice snažnog potresa koji je ostavio veliku u gradu. Poručio je da vodi Grad u pravom smjeru te da će o tome odlučiti građani.

Zagreb: Bandić predstavio Sektor za građenje i sanaciju oštećenih objekata društvenih djelatnosti KONFERENCIJA STOŽERA Bandić odgovorio novinarima: A tko bi trebao biti šef Stožera? Moja mama?

- Sve se promijenilo 25.2. s prvim slučajem zaraze i 22.3. s potresom, to nitko nije mogao predvidjeti. Među prvima smo napravili set mjera koji je primjer za cijelu Hrvatsku, posebno kad je riječ o obrtnicima, oslobađanjem najamnine i komunalne naknade. Najugroženijma smo osigurali krov nad glavom - rekao je Bandić.

Govoreći o sanaciji štete rekao je da su mediji izrezali njegovu izjavu iz konteksta.

Zagreb: Prvi sastanak Kriznog stožera na temu razornog potresa i pandemije viusa Covid-19 usporedio se s isusom Bandić odbrusio novinarki: 'Zakaj ste nervozni, vama nema pomoći?'

- Rekao sam da idemo s izmjenom zakona prema Vladi i da se nije dovoljno ulagalo od strane grada, države i građana. Znate li na koliko škola imamo crvene naljepnice? Dvije osnovne i srednje škole i dva vrtića. Imamo 90 posto uporabljivih ili neoštećenih zgrada, 8,6 posto privremeno neuporabljivih i manje od jedan posto neuporabljivih. Imamo 433 obrazovna objekta, a gradonačelnik je napravio 148 novih škola, vrtića... Uvijek se moglo više ulagati - kazao je dodajući da nije "sijač iluzija ni prodavač magle".

- Grad će obnoviti svoje, sto posto. Svoju imovinu, kojoj je vlasnik. Država će pomoći svojima, a građani... Mora se promijeniti Zakon. Da građani moraju sanaciju platiti 50 posto, a Grad i država ostalih 50 posto, ali mora se promijeniti zakon - naglasio je.

Vesna Bedeković Koronavirus u Hrvatskoj Capak: Četiri djelatnika Doma pozitivna, Bedeković: Sutra nastupaju strože mjere

Na koronavirus se gradonačelnik nije testirao, a objašnjenje je jednostavno...

- Neće vrag u koprivu - kazao je pa nastavio o zaposlenima u Gradu: - Tko misli da ima simptome, ide na testiranje. Nisam bedast, imam doktore oko sebe. Zasada funkcioniram, nemam simptome.

Upitan misli li da dolazi njegov kraj kazao je da će građani odlučiti.

- Demokracija je, svi imaju pravo na stav, tako je to u demokraciji. To nije savršen sustav, ali je najmanje loš, to moraju znati ljudi iz oporbe, ali i oni koji obnašaju dužnost. To je teže nego biti u oporbi. Ako ikad budu u prilici zamijeniti Milana Bandića, neka budu korektni. Mudar gradonačelnik, koji ponekad zna biti i Milan Bandić, prihvatit će svaki konstruktivan prijedlog. Kraj Milana Bandića neće tako brzo doći, o tome će odlučiti dragi Bog. I birači. Bog uzima najbolje, zato neće još uvijek mene - zaključio je zagrebački gradonačelnik.

Mojmira Pastorčić
NITKO SE NIJE NADAO
Mojmiri je u sinoćnjoj emisiji u kadar ušetao nezvani gost, snimka je hit na internetu
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
  • Jose Oklahoma:

    Do kada će nas obmanjivati ovaj jeftini prodavač magle kojem je mjesto negdje u cirkusu ili na sajmu Jakuševac?

  • Kultura:

    Ujutro tita na reveru a popodne na procesiji majci bozjoj od kamenitih vrata. Dosta vise prevrtljivaca i sdp-ovih poltrona.

  • BraniteljJakob:

    Ma nema frke! Narod ce sve to na kraju platiti ... + i kamate