Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO USTAVNU TUŽBU

Bandić će tužiti Hrvatske vode: 'Zagrepčanima su ukrali 450 milijuna kuna'

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
28.07.2020.
u 19:18

U komunalno poduzeće Vodoopskrbu i odvodnju vraćeno je samo 45 milijuna kuna, dodao je zagrebački gradonačelnik

Na pitanje je li odvodnu infrastrukturu u Zagrebu potrebno unaprijediti, s obzirom na nedavne poplave, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je na današnjoj konferenciji za medije zagrebačkog Stožera civilne zaštite odgovorio da su Hrvatske vode prošle godine od građana Zagreba “ukrali komunalne naknade 450 milijuna kuna”, a da je u komunalno poduzeće Vodoopskrbu i odvodnju vraćeno 45 milijuna kuna. 

- Jedini pravni lijek je ustavna ocjena zakonitosti zakona koji guli kožu Zagrepčanima. Najmanje polovicu tih sredstava bi trebalo vratiti u grad, pa bismo onda imali sredstva i lakše obavili domaću zadaću - kazao je Bandić najavivši podizanje ustavne tužbe.

 

 >> Pogledajte i ovaj video: Objavljene snimke uhićenja Trnjanina Tihomira

Komentara 5

OB
obican
20:09 28.07.2020.

Da i to dozivim. Lopov tuzi lopove

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
19:51 28.07.2020.

Ajoooj opet Bandić na sudu. Pa taj je na sudu ko doma. Samo si mora naći dobre svjedoke i nema greške.

EL
EldersWisdom
19:30 28.07.2020.

Ustavne tuzbe? Nisam pravnik ali zbilja bi me iznenadilo da je naplata i odnos grad - Hrvatske vode igdje spomenut u Ustavu xD

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije