Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posao zrinjevca

Bačenih božićnih drvaca ove godine manje nego lani

09.01.2015., Zagreb - Odbacena bozicna jelka pored hrpe lisca nesred parka Zrinjevac. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
11.01.2015.
u 17:00

Toljan: 'Građani su iz godine u godinu ekološki osvješteniji i radije kupuju umjetne ili žive borove s korijenom'

Holdingova podružnica Zrinjevac i u idućih će deset dana po gradu prikupljati odbačena božićna drvca, a prema procjenama direktora podružnice Igora Toljana, bit će ih oko 60 tisuća.

Brojka je, kaže, nešto manja nego lani, što, po njemu, govori da su građani ekološki osvješteniji i radije kupuju umjetne ili žive borove s korijenom.

Komentara 1

Avatar abakus
abakus
17:37 11.01.2015.

Kakva crna ekološka osviještenost...? Ta drvca dolaze iz rasadnika u kojima su i posađena s namjerom da budu posječena za prodaju. Priroda nimalo ne trpi zbog njihove sječe, dapače: Zrinjevac će ih preraditi u kompost, a istovremeno jedan broj obitelji ima prihode na račun toga. Stoga ih kupujte bez imalo grižnje savjesti. Daleko su štetnija za prirodu umjetna "drvca" koja će prije ili kasnije završiti na smetlištu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije