Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKCIJA ZA SIGURNOST

'Auto je udario moju sestričnu jer vozači ignoriraju semafor!'

crne točke (1)
Foto: Jakov Novak/VLM
1/3
31.08.2013.
u 12:10

Gradonačelnik Milan Bandić pozvao je vozače da budu pažljiviji u prometu jer i najmanji trenutak nepažnje može imati kobne posljedice

U nastavku akcije Večernjeg lista, kojom uz pomoć sugrađana pronalazimo i rješavamo crne prometne točke blizu škola i vrtića u Zagrebu, posjetili smo tri nove lokacije. Jedna od njih je križanje Maksimirske i Ulice Augusta Harambašića u kojoj se nalazi i istoimena osnovna škola, a u blizini je i Osnovna škola Vladimira Nazora te MIOC, prometna, trgovačka i privatna gimnazija. Samo u zadnja dva mjeseca tamo se dogodilo već nekoliko prometnih nesreća, kažu roditelji.

Napominju kako, otkad je u Harambašićevoj dodan novi trak za skretanje ulijevo, vozači koji idu u tome smjeru ne obraćaju pozornost na pješake, već na vozila s prednošću prijelaza.

– Kći mi ide tu u školu već šest godina, ali do sada, hvala Bogu, nije bilo problema. Ne čini mi se prometnijim od ostalih raskrižja na Maksimirskoj, ali znam da se tu dogodilo nekoliko teških nesreća – kaže stanarka Marija koja živi u blizini.

Roditelji su nas upozorili i na neoprezno ponašanje vozača na Šestinskoj cesti kod skretanja za Podrebernicu gdje se nalazi Osnovna škola Šestine. Tamo je prije godinu dana postavljen semafor, no vozači ga redovito ignoriraju i prolaze kroz crveno, tvrde roditelji.

– Istina je, velik broj njih jednostavno prođe kao da semafora nema. Tako je nedavno jedan neoprezan vozač udario moju sestričnu i pobjegao. Na svu sreću, nije imala teške ozljede, ali da gospođe iz obližnje pekarnice nisu zapisale broj registracije, ne bi ga ulovili – potvrđuje strahove roditelja studentica Vedrana koja živi u blizini.

Treća lokacija je Osnovna škola Većeslava Holjevca u Sigetu, gdje su nedavno obnovili prilazne ceste. Tada je, javljaju roditelji, počeo problem jer je kolnik uzak i na nekim ga dijelovima nema, kao ni pješačkih prijelaza ili ležećih policajaca.

– Prije su na cesti bile rupe i komadi kamenja, što je tjeralo vozače da voze sporo. Sada je cesta nova i glatka, savršena za utrke koje se ovdje voze – objašnjava stanarka Koraljka.

A potrebu za pažnjom u prometu od ponedjeljka istaknuo je i gradonačelnik Milan Bandić.

– Uz apel vozačima da ovih dana, kada počinje škola, budu još oprezniji nego dosad, molim vas, dragi moji mladi sugrađani, da budete pažljivi u prometu jer i najmanji trenutak nepažnje može imati kobne posljedice – stoji u javnom apelu gradonačelnika.

>> Ovo su crne prometne točke 
u Zagrebu na putu do škola i vrtića

>> Javite letećem reporteru za crne prometne točke oko vrtića i škola!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije