Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Aukcijom na Fejsu prikuplja novac za bazen mališanima

Dvadesetogodišnja studentica Kasandra pokrenula je aukciju da bi napuštenoj djeci uljepšala ljeto
31. svibnja 2011. u 13:30 1 komentara 104 prikaza
'27.05.2011. Budasevska 20, Zagreb - Kasandra Kapitan Krompic koja je osmislila i organizirala Facebook aukciju kako bi prikupila novac za kupnju djecjeg pjescanika i bazena za Caritasovu kucu na Savi
Foto: 'Slavko Midzor/PIXSELL'

Jedna 'obična' studentica organizira humanitarnu aukciju za pomoć kući koja je dijelom jedne od najvećih svjetskih, pa i hrvatskih humanitarnih organizacija, Caritasa? Zašto ne! Kasandra Kapitan Krompić (20) poželjela je djeci smještenoj u Caritasovoj kući podariti savršeno ljeto.

U njih se zaljubiš...

Zahvaljujući toj studentici ekonomije i Facebook akciji koju je pokrenula, 12 mališana ovoga će ljeta dobiti bazen i pješčanik.

– Volontiram tamo desetak mjeseci. Kad se zaljubiš u njih, više ih ne puštaš. Palo mi je na pamet da bi bilo lijepo kad bi oni imali bazen koji bi im uljepšao ljeto – kazuje Kasandra, koja nije tratila vrijeme, nego je pozivala ljude da doniraju svoje stvari za aukciju.

– Bila sam dosadna, nisam odustajala i na kraju su se počeli javljati.

Na aukciji na Facebooku tako je više od 150 predmeta 38 raznih donatora. Tu su dizajneri, poznati butici, trgovine cipelama, osobe koje izrađuju nakit, poznati nogometaši...

Najtraženiji predmet na aukciji je bez premca majica Jolie Petit Ljupke Gojić, čija je trenutačna cijena 570 kn. Kako sada stvari stoje, ako svi koji su licitirali predmete i kupe, bazen je riješen! Ali u planu su pješčanik, kupaći kostimi...

No, Kasandra ne namjerava niti ovdje stati, to joj je tek prva akcija u nizu.

– Mališanima je u biti najvažnije kad se netko igra s njima, sluša ih, smije se s njima i plače. Razveseli ih i obična lizalica, ali ovaj će im bazen biti pravo veselje – ponosno govori Kasandra, kojoj su velika potpora roditelji i njezina sestra.

Nađe vremena za sve

Sve njih, kao i mnoge druge u svom životu, trenutačno, priznaje, malo zapostavlja, jer aukcija joj je jako važna, a sve je obavljala sama.

– Ujutro sam išla na fakultet, popodne radila, a nakon sedam sati navečer bih krenula skupljati po gradu stvari. Nekad bih ljudima banula i gotovo u ponoć – prisjeća se uz smiješak, dajući naslutiti da joj sve to nije bilo ni najmanje teško, pa zaključuje:

– Svi možemo puno toga stići, samo je pitanje kako si rasporediš vrijeme. Ja sam uspjela ovako, a nije mi teško, jer mi ta djeca puno znače, obožavam ih.

Aukciju potražite pod 'Humanitarna aukcija', a Kasandri se javite na email kasa_acm@hotmail.com.

zanimljivo
Odrekli se imena, ali i prezimena! Svoja prava imena domaće zvijezde dobro kriju od javnosti! Znate li ih?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti