Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fora radionice

Arena centar nedjeljom postaje veseli dječji laboratorij

fora radionice (1)
Foto: Promo foto
1/3
01.08.2013.
u 11:35

Svake nedjelje od 18 do 19 sati na Trgu Dalmacija održavaju se besplatne i edukativne radionice za klince u dobi od 6 do 11 godina

Besplatne, edukativne i zabavne radionice za djecu u dobi od 6 do 11 godina održavaju se svake nedjelje u Arena centru. Riječ je o Fora radionicama koje su iznikle iz udruge \"Želim biti znanstvenik\".

Trg Dalmacija na istočnom ulazu u Arena centar od 18 do 19 sati tako postaje veseli dječji laboratorij u kojem djeca uče kroz eksperimente, igru i vlastito iskustvo.

Program radionica

Fora radionice susreću Fibonaccijev niz naziv je radionice koja će se održati 4. kolovoza. Sjemenke suncokreta, lišće čuvarkuće, puževa kućica, uragani, galaksije, brokula... svi oni složeni su po čarobnom nizu brojeva 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34. Na ovoj radionici djeca će naučiti što leži iza Fibonaccijevog niza i kako ga crtati,svirati i igrati njime. Djecu veseli prepoznavanje pravilnosti, a promatranje biljaka i životinja izoštrava dječju sposobnost opažanja.

Svi znaju da su igrice FORA, ali su sto puta više fora ako ih programirate sami.

Fora radionice i programiranje igrica radionica je koja će se održati 11. kolovoza. Ideja da s frendovima igraju igrice koje su sami smislili dovoljan je poticaj da djeca nauče temelje programiranja. Oni koji hoće više naučiti, slobodno mogu ponijeti svoje laptope ili touchpade.

Fora radionice i struja posljednja je radionica prije početka nove školske godine, a održat će se 18. kolovoza. Kako rade aparati? Kako neki stroj zna kad se upaliti, kako se pale ulične lampe? Kako radi alarm ili digitalna vaga? Fora radionice znaju odgovore. Koristeći najnovije i najcool didaktičke komponente za učenje o struji omogućit će, čak i maloj djeci, da shvatite elektroniku i još bitnije – od recikliranih materijala napravite neodoljiva kućišta za svoje aparate iz mašte – koji svijetle, blinkaju, pište, drmaju se i miču! Jedinstveno iskustvo za djecu!

 Svrha ovih besplatnih radionica je djeci približiti iskustvo znanosti i tehnologije kao nešto pozitivno, nešto što je za njih uzbudljiva igra te im ispuniti im duge dane ljetnog odmora kvalitetnim sadržajima. 

>>Fora radionica za djecu – uče 
o moru, voću i izrađuju robote

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije