Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počela prodaja ulaznica

ANKETA Je li 130 eura previše za slušati Sheerana na zagrebačkom hipodromu?

Foto: PA/Pixsell
1/21
26.10.2023.
u 10:41

Dio publike po društvenim mrežama pak tvrdi da bi ulaznice za Zagreb trebale biti povoljnije nego one za koncerte u zemljama i gradovima gdje su prosječna primanja daleko veća

Točno u 10 sati počela je prodaja ulaznica za koncert svjetske pop-zvijezde na hipodromu. Ed Sheeran u Zagreb stiže u kolovozu sljedeće godine u sklopu svoje Mathematics turneje koja već ruši sve rekorde. Zagreb je dio svjetskog popisa koncerata, a i cijene ulaznica prilično su svjetske.

Cijena ulaznice kreće se između 74,90 € i 129,90 € uključujući naknadu za rezervaciju, plus maksimalna naknada za uslugu u iznosu od 2,00 € po ulaznici.

Za sektor stajanja, odnosno žuti dio na karti cijena ulaznice je 89,90 eura. Sjedenje na tribinama u sektoru A košta 129,90 eura., u plavom sektoru B karta je 99,90 eura, dok je najpovoljnija ulaznica za smeđi sektor C i iznosi 74,90 eura.

Foto: Eventim.hr

I dok su mnogi pohitali na stranice Eventima kako bi kupili svoju kartu, dio javnosti u komentarima na društvenim mrežama žali se kako je ulaznica čija cijena ide do 130 eura, odnosno tisuću kuna, preskupa za stajanje na livadi zagrebačkog hipodroma usred ljeta na kolovoškim vrućinama.

S druge strane, pogledamo li cijene drugih pop zvijezda poput Harryja Stylesa, Taylor Swift i ostalih izvođača koji rasprodaju slične kapacitete diljem Europe i svijeta, cijene se otprilike kreću u sličnom rasponu. Organizatori to pravdaju troškovima produkcije na svjetskoj razini koja uključuje jako puno tehnike za pozornicu te mnogobrojno prateće osoblje.

POVEZANI ČLANCI:

No, dio publike po društvenim mrežama pak tvrdi da bi ulaznice za Zagreb trebala biti povoljnije, nego one za koncerte u zemljama i gradovima gdje su prosječna primanja daleko veća. No, to čini se nije slučaj jer i za Sheeranov koncert na beogradskom Ušću raspon cijena isti, iako je prosječna plaća u Srbiji niža od one u Hrvatskoj.

Pitamo vas stoga, smatrate li cijenu ulaznica za Sheeranov zagrebački koncert pretjeranom ili opravdanom?

 

Komentara 8

OK
OkošBokoš
15:56 26.10.2023.

Kad se nešto voli nije puno. Ne bi išao ni da mi daju 130€. Ko voli nek izvoli

Avatar Idler
Idler
13:08 26.10.2023.

Preveč jer nit cajka, nit zavija....a nebu nit vu minici !

ZP
Zabranjen pristup
11:55 26.10.2023.

Ako se karte rasprodaju nije a ako ne onda je previse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije