Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dajte svoj glas

ANKETA Gdje se u Zagrebu može popiti najbolja kava?

Frank natjecanje Barista u gradskoj kavani Lovran
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
13.09.2021.
u 11:47

Svoje prijedloge za novu listu mjesta s vašom najdražom kavom možete nam pak ostaviti u komentarima.

Da su Zagrepčani, a i općenito Hrvati, strastveni kavopije, nije tajna. Dapače, specifična je to karakteristika ljudi na ovim prostorima. Postoji tako mali milijun mjesta gdje se u metropoli može sjesti i uživati u dobroj šalici ovog vrućeg napitka, a mi smo ih izdvojili nekoliko. U našoj anketi možete glasati za mjesto na kojem poslužuju najbolju kavu. Svoje prijedloge za novi popis mjesta s vašom najdražom kavom možete nam ostaviti u komentarima.

Quahwa Fruitify Yourself lokal je i pržionica kave koja se nalazi na adresi Teslina 9. Ondje možete nabaviti svježe prženu i mljevenu kavu za pripremu kod kuće za espresso, moku ili tursku kavu. Cijene na web-shopu kreću se od dvadesetak do 250 kuna, a u kafiću se može popiti kava koja se priprema na originalan način, odnosno u vrućem pijesku.

Sudeći prema recenzijama na društvenim mrežama, mnogi rado zalaze u Cogito coffee koji u Zagrebu ima svoje podružnice u Varšavskoj, Deželićevoj i Žerjavićevoj. Imaju i svoj web shop preko kojeg se može naručiti vrhunska kava koja se može pripremiti kod kuće. Osim u metropoli, Cogito coffee ima svoje lokale diljem svijeta – u Dubaiju, Philadelphiji, Dubrovniku...

Golf caffe u Preradovićevoj 2 sa svojim retroštihom privlači mušterije iz svih dijelova grada. To je poseban lokal, kako stoji na njihovom stranicama, "uređen u bidermajer stilu s interesantnim dekoracijama iz povijesti golfa i ugođajem dnevnog boravka. Otvorena je ljetna i zimska terasa, a imaju i 50 posto popusta na bezalkoholna pića do 10 sati".

Hub Cooltura Pub u Rapskoj mjesto je gdje mnogi jednom kad dođu, rado se ponovno vraćaju. Neki ga smatraju svojevrsnim muzejom jer ima izložene stare predmete poput novina iz pedesetih, starih pegli, radija, vatrogasnih kaciga... Osim po svojim craft pivima, poznati su i po ukusnoj kavi koju poslužuju s vodom dekoriranom mentom.

A prije nekoliko je godina na Remizi otvoren je i kafić inspiriran prvom kondukterkom ZET-a Paulom Landsky. U kratkom je vremenu postao jedno od omiljenih okupljališta na Ljubljanici, a Landsky 30 ukrašen je motivima tramvaja, poput starih vrata ili zavojnica kojima je obložen šank, a nekad su služile kao vodiči struje. Kava s mlijekom i cappuccino su 11, espresso 9, a 16 različitih vrsta čajeva nudi se po 13 kuna.

Ključne riječi

Komentara 10

ZA
!zagreb!
12:08 13.09.2021.

Niti u jednoj od navedenih.

DU
Deleted user
12:16 13.09.2021.

Vrlo mali izbor s obzirom na broj kafića u Zagrebu koji nude stvarno finu kavu... Moj osobni favorit je Botaničar.

KU
Kultura
13:03 13.09.2021.

Napisite da je PROMO clanak a ne da reklamirate kafice gdje novinarima gazde daju besplatne kave pa ih ovi hvale. Rodjen sam u zagrebu, zivim u centru, ni u jedan od ovih kafica nisam nikada usao a pijem fine kave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije