Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donacije

Akcija za vrtić Nazaret – trebaju skupiti tri milijuna kuna

vrtic nazaret
Tomislav Miletic/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
11.06.2012.
u 08:37

Novi prostor časne sestre dobile su od Milosrdnih sestara Sv. Križa koje su im ustupile 750 četvornih metara u svom samostanu

Roditelji peku kolače, djeca crtaju slike, a kvartom se lijepe leci koji sugrađane pozivaju na akciju za vrtić. Trideset mališana iz dječjeg vrtića Sunčev sjaj – Nazaret s Vrhovca ostat će bez omiljenog mjesta učenja, zabave i molitve ako se do ožujka sljedeće godine ne prikupi gotovo tri milijuna kuna.

Narušena statika zgrade

– Zgradi, u kojoj se nalazi sadašnji vrtić, prijeti zatvaranje jer više ne zadovoljava europske standarde. Temelji su navukli vlagu te je cijeloj zgradi narušena statika i bojimo se da bi se čitav prostor mogao srušiti – rekla je sestra Marislava Džakula, ravnateljica vrtića te dodala da su Milosrdne sestre sv. Križa ponudile ustupanje 750 četvornih metara u prostorima samostanske zgrade za novi vrtić, međutim, za prilagodbu tog prostora djeci potrebno je 2,775.000 kuna. Dječji vrtić na Vrhovcu časne su sestre osnovale prije 42 godine te su se tamo za školu pripremale brojne generacije koje sada ne daju da vrtić postane prošlost. Roditelji djece odriču se svog profita i vremena samo kako bi Nazaret nastavio s radom.

Donacijski telefon

– Zasad smo prikupili oko 80.000 kuna, a puno nam je olakšao i građevinac koji će uzeti novac samo za materijal te mama koja je arhitektica pa će besplatno izraditi projekt za novi vrtić – rekla je sestra Marislava.

U akciju za vrtić uključili su se i građani Zagreba koji zovu donacijski telefon i uplaćuju iznose na račun Nazareta, a roditelji djece u planu imaju i brojne predstave te koncerte od kojih će novac zarađen prodajom ulaznica također ići za novi vrtić. – Kći mi pohađa Nazaret, a pohađao ga je i sin koji je sada u prvom razredu i prilagodio se bez problema što najbolje govori o kvaliteti vrtića – rekao je Ivan Pečkaj, jedan od roditelja

Ključne riječi

Komentara 3

OS
osobaB
09:41 11.06.2012.

Jel ovo za ozbiljno? Pa dajte pošaljite dopis u HBK, što je njima 3 milje kuna? Trećina fasade...

MI
mightymraz
12:02 11.06.2012.

3 milje?!?!?!? WTF????

MI
Milkica
12:04 11.06.2012.

Nek malo žustrije skupljaju plastične flaše pa budu namaknuli novce. A Kaptol ne da lovu za ovo, ha?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije