Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dom zdravlja Kruge

Ak’ slomimo nogu, pa bar nam je doktor blizu

Dom zdravlja Kruge
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/5
02.04.2019.
u 10:08

Jame će se, obećaju u gradskoj četvrti, sanirati do kraja ove godine.

Prilaz Domu zdravlja u Krugama, kažu tamošnji stanovnici, nalik je švicarskom siru. Rupe dubine dvadesetak centimetara, blato i razrovani beton okružuju zgradu sa svih strana.

– Kad padne kiša, te rupe postaju duboki potoci, a bude li snijega ili leda, svaki krivi korak može dovesti do pada. Odlazak doktoru ovdje je postao ekstremni sport – ističe Blaženka Filipović, jedna od redovitih pacijenata. A što je najgore, može se također čuti oko Doma zdravlja, najviše je jama i blata tik uz ambulantu za fizikalnu terapiju i rehabilitaciju. Mnogima je, kažu, dozlogrdilo što se, već ionako slabi i bolesni, moraju boriti s izrovanom cestom da dođu do liječnika, a brojne su rupe postale i predmet crnoga humora.

Dom zdravlja Kruge
1/10

– Ak’ slomimo nogu, pa bar je doktor blizu – šale se stanovnici Kruga koji kažu da je izazov ići liječniku pješice, ali i automobilom jer, preko rupa, stradaju amortizeri. Najčešće ih ne mogu izbjeći jer je parkiralište toliko malo da se već od sedam ujutro vodi prava bitka za bolja mjesta pa ostaju ona do kojih treba svladati prepreke.

– Ta su mjesta najbliža ulazu u zgradu, a mnogi od nas voze bolesne ljude doktoru – jedan je od komentara.

Da je situacija oko Doma zdravlja Kruge grozna, priznaje i predsjednik Vijeća gradske četvrti Trnje Mato Bartoluci koji je objašnjava nesređenim imovinskopravnim odnosima. Da će papiri biti čisti, mislilo se još 2015., pa se za sanaciju parkirališta iz malih komunalnih akcija izdvojilo 300.000 kuna.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Tada od obnove ipak nije bilo ništa, no Bartoluci najavljuje da će se sve srediti do kraja ove godine.

– Raspisan je već natječaj i odabran izvođač radova – kaže predsjednik gradske četvrti.

Ključne riječi

Komentara 1

DO
dopizdilomi
21:04 02.04.2019.

Svaka druga cesta u Zagrebu je takva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije