Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promjene

Počela nova regulacija prometa u zoni Branimirove tržnice – evo što se mijenja

Nova prometna regulacija na križanju Držićeve i Branimirove
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/18
29.03.2019.
u 13:58

Između ostalog, omogućuje se lijevo skretanje iz Strojarske u Branimirovu, što daje novi transverzalni pravac između Vukovarske i Branimirove. Naime, danas postoje samo dva: Miramarska i Držićeva, koji su međusobno udaljeni 1,6 km.

U zoni Branimirove tržnice uvodi se nova organizacija prometa s ciljem povećanja propusne moći na raskrižjima i poboljšanja prometne situacije, objavio je danas Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet. Nova regulacija počela je danas.

Kako se navodi u priopćenju, traženju novog prometnog rješenja pristupilo se zbog velikih količina vozila, pješaka, biciklista i tramvaja koji u periodima vršnog opterećenja stvaraju repove čekanja na raskrižjima i neodrživu prometnu situaciju koju više nije moguće riješiti samo preraspodjelom zelenih vremena unutar ciklusa signalnih programa semaforskih uređaja.

Prometni elaborat nove organizacije prometa u zoni Branimirove tržnice izrađen je na temelju brojanja prometa i analize prometnih zahtjeva te je ishođena prethodna suglasnost Službe za sigurnost cestovnog prometa PU zagrebačke kao i Vijeća gradske četvrti Donji grad.

Između ostalog, omogućuje se lijevo skretanje iz Strojarske u Branimirovu, što daje novi transverzalni pravac između Vukovarske i Branimirove. Naime, danas postoje samo dva: Miramarska i Držićeva, koji su međusobno udaljeni 1,6 km.

Nama se pak javio jedan čitatelj koji tvrdi da je nova regulacija dovela do "totalnog kaosa".

– Na raskrižju Šubićeve i Branimirove totalni je kaos jer je neki lumen odlučio optimizirati promet tako da se umjesto dvaput čeka sedam puta da bi se skrenulo ulijevo. Osim toga, da bude smješnije, ploču s objašnjenjem kako se treba voziti postavili su na Branimirovoj umjesto na Šubićevoj. Kao da nam prometnice planiraju djeca iz vrtića – kaže čitatelj koji nam je poslao i skicu stare i nove regulacije:

Foto: Čitatelj

U Gradskom uredu kao ključne promjene ističu:

– ukidanje lijevog skretanja u Branimirovu prema istoku iz smjera Držićeve, odnosno iz smjera Trga kralja Petra Krešimira IV. i Šubićeve

– uvođenje jednosmjerne regulacije prometa Kružićevom ulicom prema jugu (ulica uz zapadnu stranu Branimirove tržnice)

Nova prometna regulacija na križanju Držićeve i Branimirove
1/6

– omogućavanje lijevog skretanja iz Kružićeve u Branimirovu prema istoku (prema Maksimiru, Dubravi, Sesvetama)

– omogućavanje lijevog skretanja iz Strojarske ceste u Branimirovu prema zapadu (prema Gl. kolodvoru)

– na zapadnom privozu (kraku) raskrižja Branimirove s Držićevom jedan trak za lijevo skretanje prema sjeveru (prema Trgu kralja Petra Krešimira IV. i Šubićevoj) postaje trak za ravno prema istoku (Maksimiru, Dubravi, Sesvetama).

Novi prometni pravci:

– iz Šubićeve u Branimirovu prema istoku: Šubićeva – desno preko Trga kralja Petra Krešimira IV – oko kružnog raskrižja pa natrag – desno u Kružićevu – lijevo u Branimirovu

– iz smjera Ul. kneza Mislava ili kraljice Jelene u Branimirovu prema istoku: desno u Kružićevu – lijevo u Branimirovu

– iz smjera Branimirove ili Držićeve do Kružićeve/Branimirove tržnice: Branimirovom prema zapadu – desno u Ulicu kraljice Jelene prema sjeveru – desno na Trgu kralja Petra Krešimira IV. – desno u Kružićevu.

Pogledajte video rekonstruirane Radničke ceste do Domovinskog mosta:

Komentara 16

GA
Gajger
14:50 29.03.2019.

Jutros je na opisanim križanjima bio potpuni kaos, čekalo se po 15 minuta na jednom semaforu. Već su vidljive promjene nabolje.

LA
LažacMercedes7000mj
15:57 29.03.2019.

Sve sama neka lijeva skretanja sa semaforima. Grad nema ni jedan brzi koridor. Samo seljačka vožnja 15 km/h.

TV
tiha_voda
14:36 29.03.2019.

Pa jel tako teško stavit jednu kartu raskrižja s ucrtanim strelicama novih smjerova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije