Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski broj 1

Veliki advent kao mali planet

Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/5
04.01.2018.
u 18:50

Pixsellov fotograf Davor Puklavec snimio je šest fotografija uz pomoć fisheye objektiva i stativa te ih spojio i tako napravio planete

Pogled na Advent iz drugačije perspektive.

Tu je nit vodilju pratio Pixsellov fotoreporter Davor Puklavec kada je odlučio od svake pojedinačne adventske lokacije napraviti svijet za sebe. S posebnom kamerom zaputio se u centar i obišao glavni trg, plato Gradec, Ledeni park, Zrinjevac... kako bi snimio ukupno 12 fotografija od 360 stupnjeva. Da bi napravio cijelu galeriju “malih planeta”, trebalo mu je 30 minuta. No to je samo vrijeme obrade fotografija, ne računajući odlazak na teren i traženje idealne pozicije za “okidanje”. Morao je, naime, dobro razmisliti kamo će staviti stativ kako bi uz pomoć tzv. fisheye objektiva snimio najboljih šest fotki koje je poslije spojio.

– Stalno proučavam nove programe za obradu slike, zvuka i videa. Fascinira me i perspektiva 360 stupnjeva, ali i Advent pa sam odlučio spojiti to dvoje. Super je što na fotografiji koja lokaciju prikazuje sa svih strana krajnji korisnik odlučuje kako je želi gledati – kaže Davor Puklavec.

Galerija se može pogledati i virtualno, na Pixsellovu YouTube kanalu, a pomakom miša mijenja se i kut gledanja.

Pogledajte galeriju: Najljepše hrvatske missice pokazale zašto je Hrvatska poželjna destinacija za Advent

1/19

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije