Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Veliki advent kao mali planet

Pixsellov fotograf Davor Puklavec snimio je šest fotografija uz pomoć fisheye objektiva i stativa te ih spojio i tako napravio planete
04. siječnja 2018. u 18:50 1 komentara 553 prikaza
Foto: Davor Puklavec/pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Pogled na Advent iz drugačije perspektive.

Advent u Zagrebu Petra Balija Pored tolike vojske beskućnika ne bacajte višak hrane s adventa

Tu je nit vodilju pratio Pixsellov fotoreporter Davor Puklavec kada je odlučio od svake pojedinačne adventske lokacije napraviti svijet za sebe. S posebnom kamerom zaputio se u centar i obišao glavni trg, plato Gradec, Ledeni park, Zrinjevac... kako bi snimio ukupno 12 fotografija od 360 stupnjeva. Da bi napravio cijelu galeriju “malih planeta”, trebalo mu je 30 minuta. No to je samo vrijeme obrade fotografija, ne računajući odlazak na teren i traženje idealne pozicije za “okidanje”. Morao je, naime, dobro razmisliti kamo će staviti stativ kako bi uz pomoć tzv. fisheye objektiva snimio najboljih šest fotki koje je poslije spojio.

– Stalno proučavam nove programe za obradu slike, zvuka i videa. Fascinira me i perspektiva 360 stupnjeva, ali i Advent pa sam odlučio spojiti to dvoje. Super je što na fotografiji koja lokaciju prikazuje sa svih strana krajnji korisnik odlučuje kako je želi gledati – kaže Davor Puklavec.

Galerija se može pogledati i virtualno, na Pixsellovu YouTube kanalu, a pomakom miša mijenja se i kut gledanja.

Pogledajte galeriju: Najljepše hrvatske missice pokazale zašto je Hrvatska poželjna destinacija za Advent

1 / 19
Čak 19 missica prošetalo je gradovima i pokazalo zašto je Hrvatska poželjna destinacija za advent. Ivana Gržetić, Miss Universe Hrvatske 1998. u Dubrovniku.
Time 4 a Change Time 4 a Change Svaka kućica na zagrebačkom Adventu dnevno baci 2,5 kg hrane Rezultati ankete Fuliranje je za glas postalo najbolja adventska lokacija Za ljubitelje čarobnjaštva U Tkalči se otvara trgovina Potterovih čarobnih štapića
roštilj
NIKAD JEDNOSTAVNIJE
Prvi put roštiljate? Olakšajte si život s ovim priborom!

A1 izdvaja za Vas

Pogledaj sve komentare
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.