Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIŽE BOŽIĆ

Evo što vas ove godine čeka na neponovljivom Adventu u Zagrebu

Advent u Zagrebu 2016.
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/4
13.11.2017.
u 13:59

Ove godine odlučili su smanjiti broj lokacija u odnosu na lani, rekla je direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld, pa su se više fokusirali na centar grada

Tradicionalnim paljenjem prve svijeće na Manduševcu ove godine 2. prosinca počinje Advent u Zagrebu. Istu večer otvorit će se i Ledeni park na Tomislavovu trgu, kao i Advent na Zrinjevcu, na Europskom trgu... Idući dan, 3. prosinca proslava se prebacuje na Gornji grad, na kojem će i ove godine zaživjeti Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište, Vranicanijeva poljana, a do stare jezgre vodit će u božićnom stilu uređeni Tunel Grič.

Ove godine odlučili su smanjiti broj lokacija u odnosu na lani, rekla je direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld, pa su se više fokusirali na centar grada. Noviteti ove godine su Advent u Hrvatskom željezničkom muzeju, u kojem će se otvoriti tematska izložba u muzejskom poštanskom vagonu, a vrata svog ureda otvorit će i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

– Od 2. do 23. prosinca, petkom i subotom, moći će se obići vila Prekrižje, a za tu je prigodu Grad Zagreb formirao i posebnu liniju s Kaptola – rekla je Martina Bienenfeld. U Advent će se "uključiti" i A. G. Matoš, oko čijeg će kipa postaviti ugostiteljske kućice, a ukrasit će i Marićev prolaz.

Advent u Zagrebu 2016.
1/15

Fuliranje će iz Tomićeve i Kurelčeve preseliti na Strossmayerov trg. Promotivna kampanja vezana uz Advent u Zagrebu na stranicama društvenih mreža Hrvatske turističke zajednice počela je prije deset dana, dodao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, i već su zabilježili tri milijuna pregleda.

Ove godine, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, naglasak je bio na još boljoj kvaliteti kako bi i ove godine Zagreb osvojio titulu najbolje božićne destinacije. Glasanje na stranici European Best Destinations počinje 1. i traje do 11. prosinca

Komentara 16

DU
Deleted user
12:12 14.11.2017.

Fuliranje je jedan fantastični glagol dvostrukog značenja. Fuliranje, ne kao ofiranje, nego fuliranje kao zašprehavanje, baš izvrsno opisuje aktualnog zagrebačkog gradonačelnika. PS Živi Matoš bi vam i radi ovog kiča sve po spisku...

PA
Pajkoslava2
17:16 14.11.2017.

oće li prijevoz biti besplatan?

DO
doktorica
18:13 14.11.2017.

po ukusu onih iz pasivnih krajeva

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije