Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak 26. studenog

Advent i u Novom Zagrebu - na Velesajmu i ispred MSU-a

advent
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
04.11.2016.
u 16:20

Velesajam će postati "Ledena bajka Djeda Mraza" u sklopu koje će smjestiti i njegov dvorac i 30-ak iglua

Priprema, pozor... Advent u Zagrebu!

Tako zagrebačka Turistička zajednica najavljuje početak najočekivanijeg događaja godine. Lampice će se upaliti 26. studenog. A bit će još veći. I raskošniji. Uz stare lokacije, bit će tu i puno novih. Proširili su i granice. Pa će Advent ove godine prvi put prijeći Savu. Pod jedinstvenim nazivom “Advent u Novom Zagrebu” zaživjet će plato Muzeja suvremene umjetnosti i prostor na Zagrebačkom velesajmu.

Petnaestak kućica kod MSU-a

Tako će u sklopu “Novog adventa” uz MSU smjestiti 15-ak kućica s gastroponudom najpoznatijih zagrebačkih restorana poput Binimoto sushija, Chevap Rollsa, Good Fooda, a planiraju i zabavni program, poput bendova koji će nastupati za vikend, ali i radionice za djecu. Na platou će držati i žive borove u teglama, koje će prodavati, ali postojat će i mogućnost unajmljivanja.

– Time smo željeli obogatiti ponudu Novog Zagreba, u kojem živi 400 tisuća stanovnika, a u adventskom periodu tamo se gotovo ništa ne događa – kaže Lana Klingor Mihić, zadužena za ovaj događaj. Velesajam će pak postati “Ledena bajka Djeda Mraza” u sklopu koje će smjestiti dvorac Djeda Mraza, više od 30 eskimskih iglua, vanjsku pozornicu za održavanje priredbi i koncerata te veliko klizalište.

– U dvorcu Djeda Mraza održavat će se Čarobne ture, namijenjene mališanima predškolske i školske dobi. Slušat će božićne bajke koje će im čitati glumci, zamatat će i uređivati darove zajedno s vilenjacima te upoznati pravoga Djeda Mraza – kažu iz organizacije. Najmlađim Zagrepčanima posvetit će još dvije nove lokacije. Na Strossmayerovu trgu dočekat će ih “Advent kod Rudolfa”, a na Vranicanijevoj poljani na Gornjem gradu prostor će biti uređen u stilu “Šume Striborove” Ivane Brlić Mažuranić, a takva će biti i ugostiteljska i suvenirska ponuda. No bit će tu i raznih programa za djecu, poput slikarskih radionica i čitanja bajki poznate književnice. Osim toga, Advent će zahvatiti i Gornji grad. Na Strossmayerovu šetalištu osvanut će tri kupole od 30-ak kvadrata, a sve će biti prigodno ukrašeno, dok će program, za koji su nadležni Kraljevi ulice, upotpuniti koncertima. Popularna manifestacija “Dvorišta” doživjet će svoje zimsko izdanje, a otvorit će veže na pet lokacija – u sklopu Prirodoslovnog muzeja, Muzeja grada Zagreba, Povijesnog instituta u Opatičkoj te Staroslavenskog instituta. Organizirat će poseban program i na Platou Gradec, gdje će, među ostalim, biti posebno mjesto za fotografiranje na kojemu će pritiskom na gumb početi “padati” snijeg. Dekoracija Gornjeg grada bit će sasvim drukčija, s puno borova i božićne rasvjete, a bit će i koncerata, svirat će Songkillersi, Vatra...

Počela promotivna kampanja

Za božićni ugođaj pobrinut će se i oko Martićeve u sklopu adventskog Design Districta, a osvijetlit će i tunel Grič 3D projekcijama i glazbom, dok će u Muzeju za umjetnost i obrt pripremiti izložbu o baletu Orašar... Novost je Modni advent koji će se održati u Oktogonu. Tamo će 12 hrvatskih dizajnera predstaviti svoje kreacije. Svakog dana održavat će se bogat jazz-program, a za samo otvaranje najavljen je koncert iznenađenja. TZ Zagreba već je krenuo u promotivnu kampanju za koju su, kaže direktorica Martina Bienenfeld, predvidjeli dva milijuna kuna, a 3,5 milijuna potrošit će na organizaciju     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije