Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gdje se zabaviti

15 prijedloga za super vikend u Zagrebu

27.05.2012., Zagreb - Na jezeru Jarun u sklopu akcije Screen on the Green kino na otvorenome, prikazan je film Megamind. Photo: Borna Filic/PIXSELL
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/10
27.05.2016.
u 15:44

U gradu vikendom nikad nije dosadno. Izložbe, predstave, koncerti već su tradicionalna ponuda, koja će se sljedećih dana dodatno “podebljati” uličnim festivalom Cest is d’Best. Donosimo raspored najzanimljivijih događanja na Jelačić-placu, Cvjetnom trgu, Zrinjevcu, odnosno u centru grada, ali nismo zaboravili ni na Zagrepčane koji će svoj vikend radije provesti izrađujući prsluke za pse iz Dumovca kako bi se što lakše udomili ili na razgovoru s njemačkom redateljicom Margarethe von Trotta. Dakako, brojni neće propustiti koncert legendi na festivalu kod Studentskog centra ili filmove na Jarunu.

1. Najbolji film lanjskog Animafesta po izboru publike “Pjesma mora” moći će se pogledati sutra od 21.30 sati na Zrinjevcu. U isto vrijeme u nedjelju na rasporedu su biseri zlatnog doba Zagrebačke škole crtanog filma, a sve kako bi se najavio ovogodišnji, 26. Svjetski festival animiranog filma, koji traje od 6. do 11. lipnja. Prije projekcija ovog vikenda na Zrinjevcu će biti i piknik, a zainteresirani će moći doznati sve o Animafestu.

2. Više od dvadeset kratkometražnih i dugometražnih filmova prikazat će se u tri vikenda na Screen on Greenu, kinima na otvorenom na Jarunu, Trgu dr. Franje Tuđmana i u Maksimiru. Ovog vikenda, večeras, sutra i u nedjelju, projekcije su kod Malog jezera na Jarunu, počinju u 21.15 sati, a ulaz je besplatan. Prije prikazivanja filmova na rasporedu su razna zabavna događanja, kao što su kvizovi općeg znanja, fotografske radionice, glazba...

3. Godišnji koncert Akademskog harmonikaškog orkestra “Ivan Goran Kovačić” održat će se u Hrvatskom glazbenom zavodu sutra u 20 sati. Ulaznice su 50 kuna, a orkestar će izvesti djela hrvatskih i stranih skladatelja kao što su Boris Papandopulo, Albe Vidaković, Anđelko Klobučar...

4. U povodu Dana grada na Europskom trgu u subotu će se održati izložba fotografija “Pogled ispod šestinskog kišobrana”. Organizator je Udruga za očuvanje Šestina, iz koje su fotografiranjem kišobrana željeli potaknuti svijest javnosti o vrijednosti kulturne baštine pojedinih dijelova grada. Tko se sve fotografirao sa šestinskim kišobranom, moći će se vidjeti cijele subote, a ulaz na izložbu je besplatan.

5. Neno Belan i Edo Maajka zagrijali su Studentski centar prije dva dana, a zabava na najvećem studentskom događanju, SCool Festu, nastavlja se večeras uz Kuzmu&Shaka Zulu te Ljetno kino. Koncerti počinju od 20 sati, a nakon nastupa bendova ispred Studentskog centra glazba se seli u samu zgradu, gdje će do pet ujutro zainteresirane zabavljati DJ-evi. Ulaz je besplatan, ali se za ulaznicu se potrebno registrirati na www.scoolfest.com.

6. Etnografski muzej s Azilom Dumovec sutra od 10 do 13 sati organizira besplatnu radionicu na kojoj će se ukrašavati prsluci za pse koji se udomljavaju. Prijave su na edukacija@emz.hr.

7. Predstava Planet arta “Posljednja Freudova seansa” na rasporedu je kazališta Vidra sutra u 20 sati. Za ulogu Sigmunda Freuda u toj predstavi Marko Torjanac upravo je na Festivalu glumca dobio prestižnu cehovsku nagradu “Fabijan Šovagović”. Cijena ulaznice je 70 kuna.

8. Redateljica Margarethe von Trotta sutra će, u organizaciji Filozofskog teatra HNK i kina Tuškanac, u 20 sati predstaviti svoj film “Rosa Luxemburg”. Ulaz je 10 kuna.

9. Dramski studio “ILI ne” predstavit će se sutra u 20 sati u Centru mladih Ribnjak s predstavom “Hamletov posljednji uzdah”. Ulaz na Scenu Ribnjak besplatan je za sve posjetitelje, a amaterska družina koja će izvoditi predstavu, mješavinu Hamleta i iskustava njezina autora, opisuje je kao “komičnu tragediju koju obilježava nadrealistički koncept napisan kao serija heterogenih elemenata”.

10. S ugla Mesničke i Ilice večeras će krenuti sedma sezona interaktivne ture Tajne Griča. Marija Jurić Zagorka u njoj Zagrepčane vodi po Gornjem gradu otkrivajući im zanimljivosti iz povijesti, a osim na hrvatskom jeziku, turu se može odšetati te odslušati i na engleskom. Večeras od 21 sat na rasporedu je upravo ona na materinskom jeziku, dok je sutra u isto vrijeme ona na stranom. Cijena ulaznice za odrasle je 150 kuna, a za djecu 100. Ulaznice se rezerviraju na brojeve telefona 091 4615677 i 091 4615672.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije