Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIO NA DUHOVNOM SABIRANJU

Župnik iz Sikirevaca promijenio župu, mišljenja mještana različita: 'Kažem ženi, ne izlazi van'

Sikirevci: Ivan Lepan optužuje svećenika da mu je seksualno napastovao suprugu
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL (ilustracija)
1/3
08.03.2023.
u 21:07

"Suočio sam se sa sobom, s Bogom – to mi je najvažnije, ja Bogu odgovaram, jel tako, Bogu odgovaram i nekako želim dalje pomirbeno, s oprostom pomirbeno znači nastaviti svoj život", kazao je Stjepan Šumanovac koji je navodno uhvaćen u aferi s udanom mještankom

Nakon razrješenja i duhovnog sabiranja, župnik iz slavonskog mjesta Sikirevaca Stjepan Šumanovac, koji je navodno uhvaćen u aferi s udanom mještankom, stigao je u novu župu. U Selcima je Đakovačkim, u župi kojom upravlja u odsutnosti župnika. Njegov dolazak izazvao je različite komentare, a on o događajima u staroj župi za RTL govori: "Ono što se dogodilo sa mnom kao svećenikom i kao čovjekom ja mogu reći iskreno da mi je žao".

Nakon razrješenja, poslan je na duhovno sabiranje u samostan Benediktinaca na otok Pašman gdje je mjesec dana radio, molio i razgovarao s duhovnikom. "Ja kad kažem riječ žao mi je i znam što sam sve prošao i što sad još prolazim i ono što sam prolazio sam u tom duhovnom sabiranju znam koliko to ima težinu za moj život", rekao je Šumanovac.

"Suočio sam se sa sobom, s Bogom – to mi je najvažnije, ja Bogu odgovaram, jel tako, Bogu odgovaram i nekako želim dalje pomirbeno, s oprostom pomirbeno znači nastaviti svoj život", dodaje.

Neki mještani na njegov dolazak gledaju s oprezom, dok drugi vjeruju u novi početak. "Dobro nam došao, valjda će biti dobar, nadajmo se. Znate priču koja je iza njega? To je prošlost", rekla je Katica Brataljenović iz Selca Đakovačkih.

VIDEO Ivan Lepan otvoreno o aferi koju je njegova supruga imala sa župnikom iz Sikirevaca: 'Pustio sam Tomu Zdravkovića i razmišljao... Što sam ja Bogu skrivio?!'

"Ja kažem svojoj ženi, nemoj izlaziti van", rekao je uz smijeh Vlado Matoković. "Valjda će se popraviti ako je pogriješio", navodi Stjepan Glavašević.

"Svi smo mi ljudi, nekad pogriješimo, nekad nekako bude", rekla je Brataljenović. "Ja sebi ne bi to dozvolio, školovani čovjek i to tako šta. Ne, to je sramota", rekao je Matoković. "I to su ljudi ha da. Ispovijedat će se i bit će dobro", nasmijao se Glavašević. 

Komentara 14

Avatar istovari
istovari
10:06 09.03.2023.

Suočio se s bogom!? Na kavi vjerovatno....da odmah povjeruješ.😆😆😆

SL
slavenZadravec
22:24 08.03.2023.

Svećenici kod svojih župljana, vjernika / vjernica uživaju određeni autoritet (kao profesori na fakultetima), nalaze se u poziciji moći. Ne bi li zloupotreba takve moći / autoriteta trebala biti kažnjiva zakonom. Ne mislim na crkvene zakone / pravila jer oni uvijek štite svoje (premještaju u druge župe) nego na zakone države Hrvatske.

Avatar patkovic
patkovic
06:29 09.03.2023.

a šta očekivati od lažova i prevaranata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije