Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA ADVENT

Županijski sud produžio pritvor bivšem ravnatelju HRT-a i drugima uhićenima u akciji USKOK-a

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
30.07.2021.
u 18:00

Uskok sumnja da je nezakontostima s dodjelom štandova Bandić omogućio Krajini i Mohenskom ostvarivanje dobiti od najmanje 5 milijuna kuna koje su sva trojica međusobno podijelili.

Prije mjesec dana Kazimir Bačić završio je u istražnom zatvoru. Tada je još bio glavni ravnatelj HRT-a, a danas to više nije. USKOK ga sumnjiči da je Bandiću nosio 50 tisuća eura mita kako bi pogodovao građevinskim projektima njegova suosumnjičenika Milana Lončarića, a za uzvrat primio stan vrijedan milijun kuna.

I Lončarić je tada isto završio u pritvoru, a kako stvari za sada stoje u pritvoru bi i on i Bačić i gotovo cijela ekipa iz afere Advent koja je tada privedena mogla još mjesec dana provesti u remetinečkim ćelijama. Naime, USKOK je zatražio još dva mjeseca istražnog zatvora za Bačića i Lončarića, no sudac Županijskog suda u Zagrebu je na ročištu koje se jučer održalo odredio jedan mjesec pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Pritvor je produžen i dugogodišnjem Bandićevom vozaču Zdravku Krajini, bivšoj članici Povjerenstva za davanje u zakup javnih površina Jeleni Čeklić te poduzetniku Denisu Mohenskom kojeg su kolokvijalno prozvali „kraljem Adventa“.

Pogledajte video kad su ih uhitili: USKOK istražuje i neke suradnike pokojnog Milana Bandića te Kazimira Bačića

Krajina i Čeklić zatvoreni su tijekom istrage zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a Mohenski i zbog mogućnosti ponavljanja nedjela. Uskok sumnja da je nezakontostima s dodjelom štandova Bandić omogućio Krajini i Mohenskom ostvarivanje dobiti od najmanje 5 milijuna kuna koje su sva trojica međusobno podijelili.

Andrea Šulentić, pročelnica Stručne službe gradonačelnika Zagreba koja je uhićena u velikoj akciji policije i USKOK-a i koju se sumnjičilo da je namještala natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, puštena je na slobodu prije nekoliko dana jer su ispitani svi svjedoci te više nema razloga da je se drži u istražnom zatvoru.

Komentara 10

RO
roland
20:31 30.07.2021.

Zadnjih 15 godina pratimo antikorupcijske USKOK-ove akcije i ne sjećam se da je itko iz Remetinca završio u Lepoglavi. Nitko! Sanader je kao u Remetincu, a svaki dan je na liječenju u nekoj od najboljih zagrebačkih bolnica. Neki su bili kraće vrijeme u Turopolju, Lipovici, Valturi, do 1 godine maksimalno, a svi ostali imaju ubilježen istražni zatvor u Remetincu od 30 dana.

RO
roland
20:26 30.07.2021.

Alo...produžio istražni zatvor?? Za koliko? Za još 30 dana? I onda će 1.rujna na "Malo vitra", na najbolje zubace , najbolje jastoge, piti najbolji pošip i guštati. Samo treba proći ovih 30 dana. Na Vidoševića, na Josipu Rimac, na Draganaa Kovačevića....i još 50-tak bivših istražnih zatvorenika iz Remetinca su svi zaboravili, a oni danas uživaju u najboljoj ribi i najboljem vinu, u luksuznim vilama, na jahtama... Remetinec je najveća prevara jer nitko iz Remetinca nije otišao u Lepoglavu.

NN
novo nenormalni
19:33 30.07.2021.

imali kaja nemilosrdnoj torturi jadnih ljudi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije